Sony hack: nu ook filmscripts en telefoonnummers op straat

Sony-Hack-Steeds-Erger
Sony heeft bepaald geen makkelijke laatste maand van het jaar. De hackers die de filmstudio teisteren gooien steeds meer informatie online, waaronder nieuwe filmscripts en de telefoonnummers van bekende acteurs.

Toen op 25 november naar buiten kwam dat de filmstudio’s van Sony platgelegd waren door de Guardians of Peace hackersgroep, leek het om een goed georganiseerde, maar tijdelijke actie te gaan. Zo worden online netwerken regelmatig onklaar gemaakt door hackers, maar duurt dit meestal niet langer dan een paar dagen.

Ander verhaal
Deze hack is echter een ander verhaal, omdat de hackers een enorme berg aan gevoelige informatie van Sony vergaarden, dat ze nu mondjesmaat verspreiden. Zo verschenen er onlangs vijf nieuwe films van Sony (waaronder Fury) op Torrentsites.

Bijna dagelijks verschijnen er wel weer nieuwe persoonlijke gegevens van Sony, die de hackers op internetfora publiceren. Vandaag was het adresboek van de filmstudio aan de beurt, zodat onder meer de telefoonnummers en reis-schuilnamen van bekende acteurs voor iedereen te vinden waren. Eerder lekte ook al de persoonlijke informatie van Sylvester Stallone uit.

Populariteitspoll

Polls en scripts
Ook pijnlijk: Sony blijkt interne ‘polls’ te hebben waarop verschillende acteurs een score krijgen hoe populair ze zijn in een bepaalde regio. Zo is Will Ferrell voor 94% beroemd in Australië, maar voor slechts 18% in Japan.

Daarnaast zijn scripts voor films die nog niet verschenen zijn ook al digitaal door te bladeren. Onder andere voor Mall Cop: Blart 2, Goosebumps, The Wedding Ringer en Seth Rogen’s comedy Sausage Party.

Maatregelen
Dit maakt het er natuurlijk niet gemakkelijker op, omdat Sony nu niet alleen de hackers, maar als het zo doorgaat ook belangrijke acteurs en klanten tegen zich krijgt. Op dit moment wordt er hard gewerkt bij Sony om de problemen op te lossen. Zo zijn volgens The Wall Street Journal alle werkcomputers vervangen. Noord Korea heeft er naar eigen zeggen in ieder geval niets mee te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *