Sony PS4’s vlogen over de toonbank tijdens de feestdagen

PlayStation 4 verkoop
De laatste weken van 2017 waren voor Sony een ware goudmijn.

Sony lijkt in het nieuwe jaar veel gepland te hebben. Eerder vandaag maakte het bekend dat PlayStation VR een boost krijgt. Ook houden de geruchten van een PlayStation 5 release al een tijdje aan. Desondanks vliegen de PlayStation 4’s nog steeds als zoete broodjes over de toonbank, zo blijkt uit de verkoopcijfers van de afgelopen feestdagen.

Sony Interactive Entertainment meldt dat er in deze periode maar liefst 5,9 miljoen PS4 consoles verkocht zijn. In Europa en Azië duurt de feestdagperiode van 20 november tot 31 december 2017, terwijl in Noord-Amerika en Latijns-Amerika 19 november tot 30 december wordt aangehouden.

Op de laatste dag van 2017 tikte de PlayStation 4 de 73,6 miljoen verkochte exemplaren aan. Uit deze gegevens valt op te maken dat maar liefst 8 procent van alle PS4’s verkocht zijn in de afgelopen feestdagenperiode. De 55,9 miljoen verkochte PS4-games afgelopen periode zijn eveneens goed voor maar liefst 8,7 procent van alle verkochte games op de Playstation 4 (645 miljoen).

Hopelijk voor Sony krijgt de PlayStation VR dit jaar genoeg aandacht van consumenten, anders kan het speeltje toch echt gezien worden als flop. Volgens Nikkei is er aan moeite geen gebrek vanuit het bedrijf zelf: Sony wil het spelaanbod van de PS VR dit jaar uitbreiden van 150 naar 280 games.

2 reacties

  1. Ze stonden dan ook voor 188 euro bij de MediaMarkt te koop. Ja, dan is het niet zo gek dat veel mensen er een meenamen.
    (waarschijnlijk met dank aan de Nintendo Switch. Het is vast niet toevallig dat Sony de markt overspoelt met goedkope consoles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *