SpaceX zet laatste belangrijke stap voor grote lancering

De laatste succesvolle test luidt een nieuwe fase in Musk's missie in
Wat betekent dit voor de aankomende jaren – En in een breder perspectief, voor de mensheid?

Elon Musk’s droom om binnen een aantal jaar naar Mars te gaan lijkt nog steeds op schema, en met de succesvolle test van alle Falcon Heavy-raketten lijkt dat weer een stapje dichterbij te zijn.

Via Twitter laat SpaceX – het ruimtevaartbedrijf van Musk – weten dat de tests met de draagraketten van de Falcon Heavy allemaal succesvol zijn afgerond. De drie draagraketten van het herbruikbare ruimtetuig zijn dus allemaal getest; Deze specifieke raket werd al eerder gebruikt voor een bevoorradingsmissie van het ISS.

Met het succesvol afronden van alle tests lijkt SpaceX op schema te liggen wat betreft een aankomende lancering. Het ruimtevaarttuig zou ruimtegeschiedenis schrijven doordat het zowat de meeste vracht ooit zou kunnen vervoeren, afgezien van het feit dat de raket grotendeels herbruikbaar is.

Met andere woorden, het vervoeren van goederen naar (bijvoorbeeld) het ISS wordt aanzienlijk goedkoper. Ook is het met de revolutionaire raketten van SpaceX gemakkelijker om maanmissies (zoals het bezorgen van post op de maan) en de kolonisatie van Mars te verwezenlijken. What a time to be alive.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *