Star Wars lanceert nieuwe game: zelf duelleren met Vader? [trailer]

star-wars-game-vader-inmortal
Ook de games komen als trilogie, dus speelplezier genoeg.

Op de Star Wars Celebration lanceerde men niet alleen de eerste trailer voor de komende (en voorlopig laatste) Star Wars film. Men maakte namelijk ook de release van een nieuwe Star Wars Game bekend. ‘Vader Inmortal: episode I’ wordt later dit jaar uitgebracht.

In deze game kruip je in de rol van een smokkelaar die bij Mustafar wordt verbannen. Daar kom je in conflict met Darth Vader zelf. Hoe die conflicten eruit gaan zien heeft men nog niet verklapt. Wel is het zeker dat je genoeg mogelijkheden krijgt om jouw lichtzwaard uit te testen, wellicht zelfs in een rechtstreeks duel met Darth Vader. Het reguliere spel is een interactief VR-verhaal waarin je tot een uur lang kunt spelen en duelleren. Ook is er daarnaast de ‘lightsabel dojo’, die nog veel meer speelvarianten kent. Daarnaast is dit het eerste deel van een trilogie, dus je kunt de komende jaren genoeg speelplezier en updates verwachten.

Als de naam Vader valt zijn de namen van David S. Goyer als schrijver en Scott Lawrence, de stemacteur die Vader speelt, nooit ver weg. Gelukkig hebben zij ook nu hun medewerking toegezegd. Daarnaast is Maya Rudolph aan boord. Zij wordt jouw teammaat als copiloot van de ZOE3 pilot. Daarmee wordt ze jouw strijdmakker en teammaat.

Afgaande op de trailer is de game een visueel en technisch spektakel waar de VR-beleving je direct in het spel zal trekken. De releasedatum is nog even spannend, maar valt volgens de crew wel in 2019. Daarnaast wordt de promotie opgepakt in samenwerking met Oculus, dat zowel een Quest headset als Oculus Rift merklijn uit zal brengen. De eerste trailer is inmiddels vrijgegeven dus geniet maar van dit voorproefje:

[gv data=”rWfcMwMzfag”][/gv]

Ondanks dat Lucas Film bij de Star Wars-fans niet veel goed kan doen lijkt het erop dat ze met deze release en de eerdere aankondiging van een andere game, Star Wars: Jedi Fallen Order proberen de sympathie terug te winnen. We zijn benieuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *