Star Wars: The Last Jedi – Nieuwe teaser-analyse (spoilers)

Auteur: , Geen reacties
Rey heft haar lichtzwaard, maar waarom?

Ruim 40 seconden aan teaser, maar een oneindige stroom aan potentiële belangrijke informatie.

In aanloop naar halverwege december krijgen we steeds meer te weten over het aankomende sci-fi-spektakel dat Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi zal heten. Naast deze trailer met analyse is er nu dus een teaser uitgekomen met veel bekende – maar ook hoop onbekende beelden die veel prijs geven.

Voordat je kijkt, houd er rekening mee dat je niet meer helemaal ‘neutraal’ de bioscoop in kan na deze teaser. Althans, wederom is de trailer dusdanig gemonteerd dat alles nog mogelijk is. Een ding is daarentegen zeker: Luke Skywalker zet na decennia weer een stap in de iconische Millennium Falcon!

Naast de reünie van Luke en het iconische ruimteschip van de late Han Solo (lees hier over zijn spin-off-film) zien we onder andere wat meer van Supreme Leader Snoke’s troonruimte, inclusief de vernieuwde ‘Red Guards’ die Palpatine/Darth Sidious ooit bewaakte. Tot slot vecht Finn wederom met Captain Phasma en wordt er hevig in de ruimte gevochten. En dan zijn er nog die laatste twee shots…

Nu, ik ben nooit vies van theorieën en suggestieve editing en dit is wellicht weer een gevalletje dwaalspoor, maar aan het einde van de teaser lijkt Luke met zijn rug tegen een steen te liggen terwijl hij zegt: “Dit zal niet gaan zoals je denkt dat het zal gaan.” Het volgende shot toont Rey die haar lichtzwaard heft.

Er gaan al langer speculaties over de titel – The Last Jedi – waardoor het zomaar zou kunnen zijn dat Luke (na de verwoesting van zijn Jedi-school door Kylo Ren) wil dat de Jedi ophouden te bestaan. Zou Rey hier een stokje voor willen steken door de oude meester te vernietigen? Of is dit Rey die de Dark Side omarmt en Luke uit de weg ruimt om ruimte te maken voor de Gray Jedi?

Potverdikkeme, heb jij ook zo’n zin in The Last Jedi? Laat het weten in de comments! Lees tot 15 december bijvoorbeeld over wie de laatste Jedi volgens de regisseur is (inclusief nóg meer analyses). Heb je tevens zin in de aankomende Star Wars game? Check dan hier tien minuten gameplay en een verhaaltrailer van Battlefront 2.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).