Stop de persen! Blauwe Whatsappvinkjes nu uit te zetten

Auteur: , Geen reacties
Whatsapp-blauwe-vinkjes-uitzetten

Tegen je vrienden liegen over een 'ongelezen' bericht is vanaf nu weer mogelijk.

Whatsapp heeft namelijk zojuist een bètaversie online gezet, waarin je de gehate blauwe vinkjes handmatig uit kunt zetten. Voorlopig werkt deze testversie alleen nog op Android, en is hij niet in de Google Play Store te vinden. Het ligt echter voor de hand dat een officiële versie met deze optie binnenkort ook op zal duiken in de Play Store en App Store (voor iOS).

Testversie
Als je de testversie (via deze link) besluit te downloaden voor je Android-toestel, dan kun je de vinkjes uitzetten in de Read Receipts-optie. Zodra je dit uitschakelt, zie je ook de blauwe vinkjes van andere contactpersonen meer, zodat je Whatsapp in feite teruggezet hebt naar het glorieuze tijdperk zonder die blauwe irritatiepunten.

Eerder werd al bekend dat Whatsapp zou werken aan een update waarin de vinkjes gedeactiveerd konden worden. Of dit te maken heeft met de volksverhuizing naar concurrent Telegram is niet bekend. Waarschijnlijk komt het vooral door de stroom van kritiek toen Whatsapp de leesbevestigingsvinkjes introduceerde.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).