Sweet, een terabyte op je cloud

Auteur: , 5 Reacties
Stack Cloud

De Nederlandse clouddienst Stack wil het Dropbox en Google Drive moeilijk gaan maken.

Het wapen dat Stack daar voor in wil zetten? Superveel gratis opslag.

Hostingprovider TransIP is de initiatiefnemer van de nieuwe dienst, die gegevens gaat beveiligen met 256-bit AES-versleuteling. Die geldt niet alleen voor de verbinding met de cloud: al je data is op deze manier versleuteld. Bovendien zegt TransIP de gegevens op geen enkele manier te gaan analyseren, waardoor de gebruiker de enige is met toegang. Die kan via zowel desktops, laptops en mobiele apparaten bij zijn bestanden, die zijn opgeslagen op servers in Nederland. Oh, en het mooiste is: de terabyte uit de titel is volledig gratis. Voor een tientje heb je er twee en voor vijftig euro per maand zelfs 10 – daar kan je zelfs met zakelijk gebruik wel even mee vooruit.

Het slechte nieuws is dat het op dit moment niet mogelijk is je aan te melden voor een gratis account. Daar is een uitnodiging voor nodig, die vooralsnog alleen aan de huidige klanten wordt verstuurd. Wel kun je een e-mailadres achterlaten om er een te ontvangen. Op het moment van schrijven was er bij Apparata echter nog niets binnen :(5 reacties

Wat belangrijk is, is niet alleen de 256bits eas encryptie hebt voor de verbinding naar de cloud, maar ook dat je data encrypted wordt opgeslagen.
@martinus: Je hebt gelijk, ik ga het er bij zetten.
*aluhoedje op* Voor zo weinig geld zou je bijna denken dat Ronald Plasterk en kornuiten mee subsidiƫren aan dit project.*/aluhoedje*
we wachten met geduld op de invite
die TB is nu een paar dagen in gebruik, en niks van gelogen!
wel een aantal punten, je kunt een 2de gebruiken in je dashboard maken, die je een deel van je TB kunt geven, samen een folder delen zoals Dropbox is nog niet gelukt.

WEL kun je de opslag als network drive mappen! is die TB dus echt gratis (hoe?!!?)
oja, en de Desktop app voor w10 weet snelloer dan dropbox te uploaden, maar niet sneller dan Google Drive.

dus perfect voor erbij! (Mobiele app is aardig traag met refreshen van content, dropbox & Google drive winnen het op het gebied van apps/programs.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).