Switch verbreekt verkooprecords!

De Switch verbreekt records
Maar laat steekjes vallen in Europa en Japan.

Nintendo Switch heeft in de eerste twee dagen van de verkoop in Noord- en Zuid-Amerika een aantal records verbroken, zo vertelt Reggie Fils-Aime, hoofd van Nintendo Amerika, aan New York Times-journalist Nick Wingfield.

Exacte getallen zijn er nog niet, maar de Switch is tot dusver al vaker verkocht dan bijvoorbeeld de Wii U in hetzelfde tijdsbestek. Daarnaast laat Fails-Aime aan dezelfde journalist weten dat Zelda: Breath of the Wild de bestverkochte launchgame van Nintendo is. Daarmee verslaat de nieuwste iteratie van Link’s avonturen onder meer het legendarische Super Mario 64 voor de Nintendo 64.

Wel zouden er verkoopcijfers van de verkoop in Japan zijn gepubliceerd door het Japanse gameblad Famitsu. Volgens deze Tweet zou Nintendo ruim 310.000 exemplaren hebben verkocht. Dat is ongeveer gelijk aan de verkoop van de (inmiddels overleden) Wii U, maar wel minder dan de PlayStation 4 en de Wii. Mogelijk heeft dat te maken met de releasedatum van de console. In tegenstelling tot de Wii en Wii U werd de Switch namelijk niet in de kerstperiode uitgebracht.

In het Verenigd Koninkrijk zou de verkoop ook een beetje tegenvallen. Volgens deze Tweet zouden onder meer de PlayStation 4, PlayStation 3 en de Xbox allemaal beter verkocht zijn in de eerste paar dagen, zo meldt NU.nl.

Dat de console überhaupt verkooprecords vestigt voor Nintendo, zou als een verrassing kunnen komen. Zo blijkt namelijk dat de controller van de Switch lang niet altijd goed werkt.

4 reacties

 1. Genoeg hype dus ook genoeg sales.
  Maar laten we even wachten en zien hoe de vlag erbij staat over 1 jaar.
  De Ouya (kickstarter Android console) was ook een mega verkoop succes, en is nu dood.

  De Switch zal best een eind komen want Nintendo is al 5 jaar vrij stil maar of het de mensen blijft boeien is de vraag.
  Kijk eens naar de PS4 en de regen aan mooie top titels en goede aanbiedingen.

  Dat in tegenstelling tot best wel wat klachten met de switch mbt de hardware.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *