Teardown: Xiaomi vlaggenschip sterker dan concurrenten?

Xiaomi vlaggenschip teardown
JerryRigEverything zoekt het voor ons uit.

Xiaomi is al jaren een van de grootste tech-bedrijven in Azië. Helaas heeft het bedrijf de Europese markt nog niet kunnen overspoelen met haar toptoestellen. Qua specificaties is het nieuwe vlaggenschip, de Xiaomi Mi 6, vergelijkbaar met toppers als de Samsung Galaxy S8 en LG G6.

Hoe bestendig het toestel echter is, dat heeft YouTuber JerryRigEverything voor ons getest. Het resultaat? De Mi 6 is een van de stevigste smartphones die Nelson ooit heeft onderworpen aan zijn marteltesten. Aangezien Xiaomi ook meldt dat het toestel waterdicht is, besloot Jerry om een uitzondering te maken en ook deze feature te testen.

Gelukkig voor Xiaomi heeft het bedrijf gemeld dat de Mi 6 alleen spatwaterdicht is, aangezien de smartphone het inderdaad moeilijk heeft met grote hoeveelheden water. De YouTuber hoopt dat de Mi 7 het in de toekomst beter doet op dit onderdeel, aangezien waterdichte smartphones een trend beginnen te worden.

Als laatste besloot hij om de Mi 6 net als de LG G6 en Galaxy S8 te voorzien van een doorzichtige achterkant. Aangezien het resultaat iets minder spectaculair is dan bij de andere twee toestellen vanwege de plastic plaatjes die Xiaomi gebruikt, is het nog steeds een indrukwekkend gezicht. De volledige teardown bekijk je hieronder.

[gv data=”FT_AEphtlFE”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *