Tech-kerkhof 2016: welke tech heeft ons verlaten?

Samsung
Welke 5 ooit zo populaire producten of diensten hebben hun laatste adem uitgeblazen dit jaar?

Over het algemeen was 2016 een goed jaar voor tech-producten. Denk aan de overvloed aan toffe drones, keurige high-end smartphones, nieuwe consoles en nog veel meer. Maar niet alles heeft dit jaar overleefd. De belangrijkste tech-sterfgevallen van 2016 zetten we hieronder voor je op een rijtje.

1. De headphone-jack
Video: zelf een iPhone 7 headphonejack maken doe je zo
Klopt, deze feature is (gelukkig) nog steeds oververtegenwoordigd op de smartphonemarkt. Wel jammer dat een van de meest invloedrijke bedrijven ter wereld dit jaar is gestopt met de headphone-jack. Want zitten we nu echt te wachten op nog meer kabeltjes, Apple? Helaas lijkt een terugkeer van de 3,5mm ingang niet in de toekomstplannen voor te komen.

2. Samsung Galaxy Note 7
Sorry Samsung, maar de Galaxy Note 7 mag écht niet missen in dit rijtje. De verwachtingen voor de phablet waren torenhoog. Het toestel leek deze verwachtingen waar te maken, totdat meerdere Note-batterijen de behoefte hadden om te ontploffen. Zelfs een wereldwijde excuuscampagne heeft de enorme (financiële) schade voor Samsung niet kunnen tegenhouden.

3. Pebble
Pebble 2
Een van de meest belangrijke toestellen voor het Kickstarter-tijdperk is niet meer. Fitbit heeft namelijk het verlies draaiende bedrijf deels opgekocht. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft ook de nieuwste Pebble Time 2 de overname niet overleefd. Een toekomst met Pebble-smartwatches is hoogst onzeker, aangezien Fitbit niet eens de hardware over heeft willen nemen.

4. Nexus
Google heeft met haar eigen Pixel en Pixel XL duidelijk gemaakt dat het geen hulp meer nodig heeft van andere fabrikanten om een krachtige smartphone op de markt te brengen. En dat is jammer, aangezien de Nexus-lijn enkele pareltjes kent met de Nexus 5 en 6P. Hopelijk houdt Google het niveau van de Pixel volgend jaar vast.

5. Vine
Vine logo
Niet bepaald onverwacht, aangezien de dienst vooral gezien werd als extraatje voor op Twitter (dat ook al niet goed draait). Maar zelfs het sociale medium wilde niet meer geld en moeite stoppen in de koning van de korte filmpjes. De oprichters van Vine hebben echter niet stilgestaan en hebben al een nieuwe app klaarliggen voor je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *