‘Tekort dreigt voor Playstation 4 en Xbox One’

Auteur: , 4 Reacties
'Tekort dreigt voor Playstation 4 en Xbox One'

Dit najaar komen de twee rivaliserende consoles in de winkels te liggen. Tenminste, als Microsoft en Sony de vraag enigszins kunnen bijbenen. Analisten denken van niet.

Volgens analist Colin Sebastian van investeringsfirma Robert W. Baird zorgt de complexiteit van een console-lancering ervoor dat er tekorten dreigen bij de lancering, en gamers daarom alvast rekening moeten houden met langere wachttijden. Tegen Gamespot zegt hij letterlijk: “it is more likely than not that there will be initial shortages.”

Door de verwachtte vraag (want fuck de crisis, als er nieuwe consoles komen heeft iedereen geld) zouden de twee fabrikanten ook niet al te vrijgevig zijn met het toezeggen van aantallen aan winkels en winkelketens. Dit zou een logische verklaring kunnen zijn voor het feit dat de Xbox One bij veel Amerikaanse retailers al is uitverkocht. Aan de andere kant: de vraag naar zowel de Xbox One als de PS4 is twee keer zo groot vergeleken met hun voorgangers.

Verder meent de analist op dat het interessant wordt om te zien wie straks als eerst zijn spelcomputer op de markt krijgt. Die heeft immers het first mover advantage. Microsoft verwacht de Xbox One in november op de markt te krijgen, de PS4 wordt rond diezelfde tijd verwacht.4 reacties

Ik wacht wel op de “2e generatie” van de ps4. De eerste zending heeft altijd problemen. PS3 YLOD/doorgefikte bluray lens en X360 RROD/krassen op cd’s (indien verticaal neer gezet).
@integraturbo: Dan wacht ik tot ze wat goedkoper zijn, heb de 360 jaren terug voor 130€ gekocht. Dat zijn leuke prijsjes, iets meer macht het ook wel zijn.
@integraturbo: ben k met je eens, ben ook van plan om de 2de generatie te gaan halen, omdat ’t anders nog te vroeg in zijn kinderschoentjes staat en veel onbekende problemen kan veroorzaken
Ik heb nooit heil gezien om het pre orderen maar dat lijkt nu wel eens verstandig te zijn. Desondanks hoop ik dat de MM een grotere voorraad heeft ingeslagen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).