‘Playstation 4 wordt hier beter verkocht dan Xbox One’

Auteur: , 14 Reacties

In het najaar komen de Playstation 4 en de Xbox One op de markt, en kunnen we ons opmaken voor een nieuwe console-oorlog. Beiden spelcomputers, pardon, mediacenters kunnen al worden besteld. En daaruit kunnen we voorzichtig concluderen dat de spionagekast van Microsoft het lijkt af te leggen tegen de PS4.

Maar eerst even over de nieuwe consoles vergeleken met hun voorgangers. Xbox One-chef Larry Hryb laat op de Twitters weten dat de vooruitbestellingen van de One die van de Xbox 360 hard overtreffen. Iets dat beaamt wordt door Ubisoft-directeur Yves Guillemot. Volgens de baas van de Franse spelletjesschuiver zijn de bestellingen voor zowel de Playstation 4 als de Xbox One het tweevoudige vergeleken hun roemruchte voorgangers.

Sterker nog, bij veel Amerikaanse retailers is de Xbox One al (tijdelijk) uitverkocht.

Hoe dat in Nederland zit met de verkooporders van de consoles die in de herfst op de markt komen? Cooblue, een van de grootste webwinkelconcerns van ons land, wil daarover eigenlijk nog geen specifieke cijfers geven, maar zegt al wel dat de PS4 “iets meer ge-preorderd wordt”. De Xbox One lijkt de strijd in Nederland dus te verliezen.

'Playstation 4 wordt hier beter verkocht dan Xbox One'

Ondertussen gingen er in de maand juni nog wel gewoon 140.000 Xbox 360’s over de toonbank in Amerika. Een forse daling ten opzichte van de 560.000 units in juni 2012, maar met een nieuwe console die achter de coulissen staat te trappelen zijn dergelijke verkoopgetallen op zijn minst opvallend te noemen.

Nu jullie. Wat als je MOEST kiezen: PS4 of Xbox One?14 reacties

PS4
Waarom kiezen?
Hang er anders een polletje aan? Net als soms op Autoblog.

PS4 voor mij in ieder geval.
Waarschijnlijk de ps4.
XboxOne hier. Forza5 en DeadRising3 deden het voor mij. De rest is redelijk cross-platform.

Ook het feit dat Developers vaak ontwikkelen naar het minste platform lijkt me een belangrijke factor, ik zie het verschil tussen de Ps4 en XboxOne daarom niet geweldig groot worden. Op een handje vol exclusives daar gelaten natuurlijk.
PS4 sowiso. Mochten er spannende X-doos only titels verschijnen dan neem ik die ook.
Ps4 omdat drive club en killzone me enorm vet lijken bij de launch. Daarnaast zijn de exclusives voor mij interessanter van de ps4.
Xbox, omdat controller
PS4, omdat GT
Xbox. Die japanner controllers zijn veel te klein voor mijn kolenschoppen. En nu al die spionage dingen geschrapt zijn is de xbox zeker weer interessant.
@F612S: Spionagedingen zijn er nog steeds, in de vorm van Kinect. En de PS4 heeft een nieuwe, grotere controller.
PS4 eerst en dan jaartje later de one er bij
Xbox one voor mij. 360 had ik ook al vanwege forza en de controller

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).