Telegraaf ‘dumpt’ Hyves

TMG logo op Hyves kantoor
TMG, de eigenaar van de Telegraaf en Hyves, heeft hard ingegrepen bij het hoofdkantoor van Hyves Nederland aan het Frederiksplein in Amsterdam.

Via Emerce.nl kwamen we erachter dat het logo van Hyves is verwijderd van de gevel van het immense pand. Het logo van TMG hangt nu boven de oranje geschilderde entree van het kantoor dat niet alleen plek biedt aan Hyves, maar ook andere werknemers en websites van de Nederlandse mediagroep. Hieronder een oudere foto van het gebouw:

Hyves kantoor

Vraag blijft of dit de volgende stap is richting het einde van het social media platform voor kinderen. Niks lijkt minder logisch, maar we zullen het moeten afwachten. Hyves had zo’n 7,6 miljoen gebruikers toen TMG het kocht. Begin dit jaar waren er nog maar zo’n 1,2 miljoen, waarvan slechts 300.000 dagelijkse gebruikers.

Mediabedrijf TMG betaalde 44 miljoen euro voor Hyves. Men schreef vorig jaar 37 miljoen euro af op de sociale netwerksite, daardoor leed TMG in 2012 een verlies van 15 miljoen euro.

Nog geen reacties

  1. Dit was de meeste bizarre overname ooit. Toen ik het hoorde kon ik het haast niet geloven. tijdens de overname zakte hyves al maanden lang in gebruikers bij mij weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *