Telegram Messenger telt 800.000 Nederlandse gebruikers

Telegram Messenger
Nadat Facebook afgelopen woensdag bekend maakte WhatsApp te hebben overgenomen, zijn bezorgde WhatsApp gebruikers massaal op zoek naar alternatieven. Telegram Messenger is één van de vele gratis alternatieven die momenteel sterk aan populariteit wint.

De app van Russische makelij is beschikbaar voor Android en iOS en heeft veel weg van WhatsApp. Maar Telegram claimt de privacy van gebruikers te waarborgen door de berichten versleuteld te versturen. De app verwelkomde de afgelopen dagen al ruim 800.000 Nederlandse gebruikers. Wereldwijd komen er momenteel iedere seconde zo’n 100 gebruikers bij.

Telegram heeft geen verdienmodel. Eén van de medeoprichters, de Rus Pavel Durov, financiert de dienst. Durov richtte eerder Vkontakte op, een Russische variant van Facebook, maar verkocht de site aan een Russische zakenman. Wanneer het geld op is wil Telegram aan zijn gebruikers vrijwillige donaties vragen.

Toch is niet iedereen even enthousiast. Experts waarschuwen dat het gebruikte encryptiemodel dat de makers zelf ontwikkelden niet zo veilig is als bestaande modellen. Hoe dan ook, de app wordt door ons Nederlanders warm omarmt zo blijkt uit onderstaande tweet.

Telegram Messenger Tweet

Het zal overigens niet zo zijn dat al deze mensen WhatsApp daadwerkelijk definitief hebben verruild voor Telegram Messenger. Waarschijnlijk gebruiken veel gebruikers de twee (of meerdere) messenger apps nu naast elkaar. Het valt nog te bezien hoeveel mensen uiteindelijk afscheid zullen nemen van WhatsApp.

UPDATE 23-02-2014 19:30

Telegram laat weten dat in de afgelopen 18 uur zo’n 4 miljoen mensen zich hebben aangemeld. Dit zorgt voor een belasting waar de systemen (nog) niet op berekend zijn, maar er wordt hard gewerkt om problemen en storingen het hoofd te bieden.

7 reacties

 1. Haha wat prachtig naïef dit. Ze horen van iemand dat Whatsapp niet meer veilig is en stappen dan massaal over, waarom weten ze eigenlijk niet en gebruiken daarna gewoon hun Facebook profiel om katten filmpjes te plaatsen.

  Leuk detail is natuurlijk ook dat telegram een onduidelijke Russische achtergrond heeft, iets wat dan veiliger wordt geacht dan de Facebook overname. Raar volk zijn we toch.

  • @Donstil: Ja, hetzelfde is te zeggen over Hangouts. Google is ook geen voorvechter van privacy. Maar ik weet in ieder geval zeker dan ik Whatsapp niet meer ga gebruiken. De Facebook app heb ik sinds de december update ook van de telefoon afgegooid. De rechten voor inkijken van de agenda gingen mij veel te ver.

 2. Telegram is ook gewoon op WP8 te krijgen. Dit is een beta versie maar werkt top! Ik kon hem gewoon installeren hoewel mijn huisgenoot(iphone) het niet lukte… Telegram is waarschijnlijk niet zo onveilig, alleen heb ik het idee dat facebook weer van alles met whatsapp wil gaan doen (bijvoorbeeld inzage in alles in je telefoon) dus is een nieuw goed alternatief zeker niet verkeerd!

 3. heb telegram geinstalleerd en nu wordt ik door vreemde nummers gebel
  door +447624815710 en nog enkele
  blijkt uit rusland te komen
  heb m meteen weer verwijdert
  nog iemand ervaringen hiermee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *