Tidal: JayZ’s muziekdienst vandaag van start

Tidal-Muziekdienst
Talloze muzikanten spreken vandaag hun steun uit voor Tidal, een muziekdienst die opnieuw gelanceerd wordt nu Jay Z het overgekocht heeft.

Als je wat beroemde artiesten op Twitter of Facebook volgt, zal je waarschijnlijk al opgevallen zijn dat ze hun profielfoto veranderden naar lichtblauw, en de hashtag #tidalforall massaal verspreiden. Onder meer Madonna, Kanye West, Beyonce en Jack White doen hier aan mee.

Geluidskwaliteit
Tidal onderscheidt zich van andere muziekdiensten door cd-kwaliteit aan te bieden, in tegenstelling tot de gecomprimeerde mp3’s waar meestal gebruik van wordt gemaakt. Ook zal er geen gratis versie beschikbaar zijn van Tidal, maar kun je wel 30 dagen gratis de dienst uittesten. Hierdoor krijgen artiesten meer geld, wat de stortvloed aan steunbetuigingen verklaart.

Tidal-Prijzen

Er zijn twee verschillende lidmaatschappen mogelijk. Als je de hogere geluidskwaliteit wilt zul je 19,99 per maand moeten betalen, terwijl een normaal abonnement 9,99 dollar kost. Maandagavond houdt Jay Z een speciale persconferentie waarmee Tidal opnieuw gelanceerd wordt.

Eén reactie

  1. Leuke zet, maar het verschil tussen MP3 320kbps en Lossless audio is lang niet zo groot als het verschil tussen de ene master en de andere.
    Laat eerst maar de artiesten en audio-ingenieurs wat betere opnames en masters maken waar het dynamisch bereik van de muziek groter is. De zogenaamde ‘remasters’ zijn vaak luidere en slechtere versies van de muziek. Het menselijk oor beschouwt luider als beter, maar daar heb ik geen luidere opnames voor nodig; daar is een volumeknop voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *