Toekomstige iPhone ontgrendelt zichzelf op veilige plekken

Toekomstige iPhone ontgrendelt zichzelf op veilige plekken
Uit een patentaanvraag blijkt dat Apple bezig is met een systeem dat de iPhone zelf laat ontgrendelen zodra het zich op een veilige locatie bevind.

Het klinkt eigenlijk ook heel logisch, helemaal als je bedenkt wat er tegenwoordig allemaal aan boord zit van een telefoon. Zo wordt in de patentaanvraag gesproken over de locatiebepaling via WiFi, GPS en Bleutooth. De iPhone zou zich ook automatisch moeten kunnen ontgrendelen als hij in de buurt is van een vooraf bepaalde andere telefoon. Als de telefoon twee van deze signalen oppikt dan zal hij zich zelf ontgrendelen.

De veilige locaties waar aan gedacht kunnen worden zijn onder andere in- en rondom het huis of op kantoor. Apple spreekt zelfs over een functie waarbij het homescherm zich aanpast aan de locatie. Zo zou je vooraf kunnen bepalen welke apps je het meest gebruikt op kantoor of dat je telefoon automatisch stil wordt zodra je een auto instapt.

Je kan de telefoon op deze manier dan zelf inrichten en aanpassen naargelang je eigen voorkeuze. Wanneer we deze techniek in een nieuwe update van Apple gaan zien is nog niet duidelijk.

Nog geen reacties

  1. Dan vraag ik mij af wie er eerder was, want hoewel dit patent 31 dec 2012 is aangevraagd is het wel heel toevallig dat het nu naar buiten komt een week nadat google heeft aangekondigd dat het in android L gaat zitten.

  2. Dan vraag ik mij af wie er eerder was, want hoewel dit patent 31 dec 2012 is aangevraagd is het wel heel toevallig dat het nu naar buiten komt een week nadat google heeft aangekondigd dat het in android L gaat zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *