Top 10: Beste comedies op Netflix

Geniaal
Lachen, gieren, brullen met deze pareltjes op Netflix.

Netflix is natuurlijk dé plak voor filmliefhebbers om de diepste sci-fi-films te checken maar ook kan genieten van een historisch drama als The Crown. Maar laten we vooral niet vergeten dat audiovisuele entertainment ook uiterst geschikt is voor een lach op z’n tijd. Daarom zijn dit de 10 beste comedies die je nu op Netflix kunt checken.

Omdat comedy een zeer persoonlijk gedreven genre is, hebben we verschillende sub-genres binnen het grappige soort films te pakken en daar een topper uit gekozen. Ook zijn IMDB-scores en de onvermijdelijke bevooroordeling van de schrijver meegenomen in de overweging. Neem de top 10 (in willekeurige volgorde) daarentegen vooral niet te serieus, je moet er ook een beetje mee kunnen lachen.

1. Pineapple Express (Stoner)
Comedy en wiet gaan op een of andere manier ontzettend goed met elkaar samen. Pineapple Express draait helemaal om de softdrug en de problemen die het met zich mee kan brengen. De twee luie stoner vrienden komen met een groep criminelen in aanraking en de rest van de film laat op hilarische wijze zien hoe slecht de mannen in staat zijn om hiermee om te gaan.
[gv data=”BWZt4v6b1hI”][/gv]

2. The Terminal (Familie)
The Terminal, geregisseerd door legende Steven Spielberg en met Tom Hanks in de hoofdrol, is vooral gewoon een hele prettige film om naar te kijken. De film gaat over een man uit Oost-Europa die vanwege mysterieuze omstandigheden op een Amerikaans vliegveld is gestrand. Hij moet daardoor wekenlang op het vliegveld wonen. Dat levert uiteraard belachelijke situaties op en de nette, situationele humor van The Terminal is voor heel het gezin om te lachen.
[gv data=”GZjC9dAvWuU”][/gv]

3. Just Go With it (Sandler)
Helaas is geen Netflix-lijst compleet zonder een Adam Sandler-film. Zijn goedkope humor en nauwelijks inspirerende verhalen doen het ondanks de verschrikkelijke recensies altijd goed bij het grote publiek. Voor die comedy-liefhebber is er daarom altijd nog zoiets als Just Go With It, waarbij Sandler op vakantie gaat met zijn vriendin (een jonge, grootborstige dame) en zijn assistente (Jennifer Aniston) die moet doen alsof hij zijn ex-vrouw is. Gekke situaties en relatief solide humor.
[gv data=”fpj7i2CPt8M”][/gv]

4. Snatch (Gitzwart)
Gelukkig is humor meer dan flauwe situaties en schunnige grapjes. Snatch is een gitzwarte misdaadcomedy over verschillende groepen mannen (overvallers, zakenmannen en natuurlijk de Pikey’s), ieder nog minder geschikt voor de georganiseerde misdaad dan de volgende. Het verhaal over een gigantische diamant, een huurmoordenaar en gefixte ondergrondse bokswedstrijden neemt keer op keer een frisse wending, maar is niet bang om stil te staan bij hilarische en vaak pijnlijke situaties waar de personages zich in bevinden.
[gv data=”ni4tEtuTccc”][/gv]

5. The 40 Year-Old Virgin (Gewoon Hilarisch)
Bij gebrek aan een beter sub-genre noem ik The 40 Year-Old Virgin gewoon hilarisch. De film draait, zoals de titel al suggereert, om een man van 40 die nog nooit heeft gevreeën. Hij gaat vervolgens zijn seksualiteit verkennen met de hulp van zijn niet zo behulpzame vrienden. Je moet hem gewoon checken. Pareltje!
[gv data=”s7a_9CggQuE”][/gv]

6. Monthy Python’s Life of Brian (Klassieker)
Natuurlijk bestaat comedy al zo lang als theater zelf en Life of Brian is misschien wel het beste en oudste voorbeeld van geniale comedy op Netflix die er is. De film portretteert het leven van Brian, een gewone man die per ongeluk wordt aangezien als de Messiah zelf. Wat volgt is een snoeiharde ontleding van het ontstaan van het Christendom en leven in een relatief primitief tijdperk. Sociale kritiek, gekke liedjes en een hele hoop (tot op de dag van vandaag) hilarische situaties.
[gv data=”TKPmGjVFbrY”][/gv]

7. Zombieland (Actie)
Ook voor de fanaten van een beetje bloed en ingewanden is er wel wat te vinden op Netflix. Zombieland is de op één na tofste zombie-comedy (na Shaun of the Dead, maar die staat niet op Netflix) en draait natuurlijk om een groep overlevers tijdens de zombie-apocalypse. Verwacht veel grove grappen, brute zombieslachtpartijen en wat zeer interessante actie-scènes.
[gv data=”8m9EVP8X7N8″][/gv]

8. School of Rock (Muziek)
Ben je meer van muzikale films, dan is School of Rock ongetwijfeld iets voor jou. De film draait om Jack Black’s personage (gewoon Jack Black, dus, zoals ook uit zijn vlogs blijkt) die les gaat geven op een prestigieuze basisschool. Hij leert de kinderen daarentegen niet rekenen, maar de kracht van rock. Rockende muziek-segmenten, grappige Jack Black-flauwekul en natuurlijk ook een portie familiegenot in deze rock klassieker.
[gv data=”3PsUJFEBC74″][/gv]

9. New Kids (Nederlandstalig)
In Nederland zijn we natuurlijk ook niet vies van een grapje en mijn Brabantse bloed gebiedt mij New Kids in deze lijst op te nemen. Afgezien van mijn voorliefde voor de provincie is New Kids natuurlijk een belachelijke, over-de-top sneltreinvaart aan grove, harde en hilarische grappen. Zowel Turbo als Nitro staan op Netflix, dus kies maar of je asociale Brabanders tegen de politie wilt zien, of tegen zombies (en Schijndel). Wat je ook kiest, New Kids is simpelweg om te gieren.
[gv data=”DTY4Kbe7QV4″][/gv]

10. Friends With Benefits (Romcom)
We sluiten af met een genre dat ook voor de dames toegankelijk is de in vorm van de romantische comedy. Netflix staat vol met romcoms; we hebben er zelfs een aparte lijst van gemaakt. Een van de betere titels (toen nog niet op Netflix) is Friends With Benefits, over een stel dat geen stel wil zijn maar – uiteraard – gevoelens voor elkaar ontwikkelt. De twee gaan iedere vorm van toewijding uit de weg en dat zorgt voor een grappige dynamiek met een aantal verrassend ‘echte’ plotwendingen.
[gv data=”MxfaGMuiniI”][/gv]

Lees ook: Top 3: Deze anime op Netflix zijn perfect voor ‘beginners’

Foto @Columbia Pictures

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *