De tien lichtste smartphones van dit moment

Lichtste smartphones
Wonderbaarlijk genoeg zijn er in deze tech-tijd nog steeds ontwikkelaars die een smartphone met koelkast-gewicht op de markt brengen. Gelukkig zien steeds meer producenten in dat dit niet meer kan.

We hebben een lijst gemaakt met de tien lichtste telefoons. Obscure en achterhaalde smartphones doen niet mee, onderstaande toestellen moeten daarom een up-to-date besturingssysteem en minimaal 8GB opslaggeheugen hebben. Zijn we iets vergeten? Dan vernemen we dat graag in de reacties.

10. Nokia Lumia 620 (127 gram)
Nokia Lumia 620
Dit Windows Phone 8-toestel is de zwaarste in de lijst en heeft misschien ook wel de minste specificaties. De Nokia Lumia 620 is met een 3,2-inch scherm, dual-core 1,0 GHz-processor, 512MB werkgeheugen, 8GB opslagcapiciteit en een 5-megapixel camera niet meer dan een beschaafde smartphone. Voordeel is wel dat je tussen een aantal kekke kleuren kan kiezen.

9. Samsung Galaxy S Advance i9070 (120 gram)
Samsung Galaxy S Advance
Deze smartphone heeft de Galaxy S Plus moeten vervangen en heeft daarbij gelijk een dunner en lichter design met zich meegekregen. Het toestel heeft een 4-inch touchscreen, dual-core 1GHz-processor, 768MB werkgeheugen, 8Gb aan opslagcapaciteit en een 5-megapixel camera. Deze Galaxy S Advance draait door een update nu op Android 4.1.

8. HTC One S (119 gram)
HTC One S
Deze dunne HTC heeft slechts een dikte van 7,6mm. Hierbij komt een 4-inch scherm, 1,5 GHz Dual-core processor, 1GB RAM, 16Gb opslagcapaciteit en Android 4.0.

7. Alcatel One Touch Idol Ultra (115 gram)
Alcatel One Touch Idol Ultra
Ja. Alcatel, weet je nog? De fabrikant is weer terug met een nieuw toestel en geeft hem een aantal mooie specificaties mee. De smartphone heeft een 4,7-inch scherm, 1.2-GHz dual-core processor, 1GB werkgeheugen, 16Gb opslagcapaciteit, 8-megapixel camera en draait op Android 4.1 Jelly Bean.

6. Apple iPhone 5 (112 gram)
iPhone 5
Naast het strakke design dat Apple de iPhone 5 heeft meegegeven, is het ook één van de lichtste telefoons op de markt. Het 4-inch display, Dual-core 1.2 GHz, 1GB werkgeheugen, 16GB opslagruimte en 8-megapixel camera maken deze telefoon compleet.

5. Samsung Galaxy S3 Mini (111,5 gram)
Samsung Galaxy S3 Mini
Dit kleine broertje van de Galaxy S3 probeert de iPhone 5 te beconcurreren. Hoewel die een slordige 0,5 gram lichter is, krijgt ie wel mindere specificaties met zich mee: 4-inch scherm, 1GHz dual-core processor, 5-megapixel camera en 8GB opslagcapaciteit. De smartphone draait op Android 4.1 Jelly Bean.

4. Motorola Electrify M (111 gram)
Motorola electrify M
Motorola levert met de Electrify M een lichte smartphone met fatsoenlijke specificaties af. Het toestel heeft een 4,3-inch beeldscherm, 1,5 GHz processor, 8-megapixel camera en opslagcapaciteit van 8GB.

3. Sony Xperia Go (110 gram)
Sony Xperia Go
Deze smartphone van Sony krijgt wat mindere specificaties met zich mee dan bovenstaande lichtgewichten. Het toestel heeft een 3,5-inch scherm, Dual-core 1 GHz processor, 512 RAM, 8GB opslagcapaciteit en een 5-megapixel camera. Door een update draait de telefoon op Android 4.0.

2. Samsung Focus S (110 gram)
Samsung Focus S
Net ietsje lichter als bovenstaande smartphone en ook nog eens betere specificaties. De Samsung heeft een 4,3-inch touchscreen, 1.4 GHz Scorpion processor, 512 RAM, 16GB opslaggeheugen en een 8-megapixel camera. Het toestel draait op de verouderde versie van Windows Phone: 7.5.

1. Sony Xperia SX (95 gram)
Sony Xperia XS
De ultieme lightweight-smartphone. Het toestel is maar liefst 15 gram lichter dan de nummer 2 in deze lijst. En over de specificaties is ook nog eens naar huis te schrijven: 3,7-inch touchscreen, 1,5 GHz dual-core processor, 1GB RAM, 8GB opslagcapaciteit en een 8-megapixel camera. Het toestel draait op Android 4.0.

12 reacties

  1. Heel interessant lijstje, nooit gedacht dat een iphone 5 lichter was dan een S4 of zelfs een S3.
    Wat misschien ook wel handig zou zijn, want nou ben ik nieuwsgierig. Wat wegen vergelijkbare toptelefoons zoals de S3, S4, HTC One, Xperia Z, Lumia 920 etc?

  2. Voor de Xperia Go zou ik de Xperia Sola invullen. 3 gram lichter (duh), €5 goedkoper (duh), driemaal zoveel pixels.
    O ja – voordeel tov de SX is dat ie al (lang) te koop is.

  3. Vroeger had Philips het probleem dat hun videospelers door mensen als “niet-solide” werden bevonden. Philips heeft dit toen opgelost door al haar nieuwe modellen te voorzien van een stalen bodem, waardoor de spelers een stuk zwaarder werden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *