Top 5: onmisbare apps voor de troonswisseling

Zonder baard geen Koning
Ben je al klaar voor de troonswisseling? Lekker Amsterdam onveilig maken, of gewoon in je eigen stad/dorp een beetje gek doen. We helpen je alvast op weg door de handigste en leukste oranje apps voor iOS en Android op een rijtje te zetten.

In onderstaande lijst zal je één app overigens niet tegenkomen. Dat is de officiële app voor het Koningslied. Dat konden we jullie echt niet aandoen.

1. 30 APPril
Deze officiële app van de gemeente Amsterdam en politie is wellicht nog wel het meest besproken de afgelopen dagen. In eerste instantie zou deze app namelijk ook gebruikt worden om te kijken in welke delen van Amsterdam het druk/rustig was. Die functie is eruitgehaald, maar er zit nog genoeg zinnige informatie in. (Android/iOS)

2. Koninklijk Huis
Echte liefhebbers van het Nederlandse Koninklijk Huis kunnen natuurlijk niet zonder de officiële Koninklijk Huis app. Alle informatie, foto’s, video’s en meer, kun je in deze app vinden. Ook de tweets van het Koninklijk Huis zijn gelinkt. (Android/iOS)

3. Kom naar de Kroning
Deze app heeft niet alleen een programma te bieden, maar ook informatie over het openbaar vervoer. Daarnaast zit er ook actueel parkeeradvies in verwerkt, wat uiteraard best handig is. Ook worden automatisch interessante/relevante tweets in de app weergegeven. (Android/iOS)

4. Zonder baard geen Koning
Willem-Alexander heeft nog geen baard, maar als hij een echte vent Koning is laat hij die zo snel mogelijk groeien zodra hij officieel is gekroond. Tot die tijd moeten we hem maar een handje helpen om wat haar op zijn gezicht te toveren. (Android/iOS)

5. NS Koninklijke Wachtkamers
Er is niks zo vervelend als op Koninginnedag met de trein te reizen, want die heeft altijd vertraging en sit stampvol met dronken oranje malloten. Om de tijd nog een beetje zinnig door te brengen is er gelukkig deze speciale app van de NS. Via deze app kan je een kijkje nemen in de Koninklijke wachtkamers op de stations Den Haag Hollands Spoor en Amsterdam Centaal. Met de app kunnen de wachtkamers 360 graden in de rondte worden bekeken. (Android/iOS)

Bonus tip
Tot slot is het wellicht nog handig om de openbaar vervoer app van het Amsterdamse GVB op je telefoon te zetten. Je weet immers maar nooit wanneer dat nog eens van pas gaat komen. (Android/iOS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *