Toyota overstag: Android en Apple in nieuwste modellen

Toyota carplay
Toyota bevestigt eindelijk integratie van Android Auto en CarPlay in audiosysteem.

De auto is wellicht een van de laatste gebieden waar Android en Apple met elkaar om toegang kunnen vechten. Uiteraard is Google al een tijd bezig met zelfrijdende auto’s (net als Toyota), maar tot die tijd moet Android Auto hun oplossing zijn. Zoals op elk gebied heeft Apple ook hier een tegenhanger, genaamd CarPlay. De beide systemen zijn in Nederland in veel auto’s nog niet standaard verkrijgbaar, maar via een omweg wel te installeren.

Veel autofabrikanten gaan al langer met een of beide toepassingen in zee. Zij snappen ook dat gebruikers meestal óf Andriod óf iOS gebruiken en bieden die ervaring graag in de auto. Daarnaast is een geïntegreerde toepassing in de audio een stuk veiliger dan de losse telefoon in een houder, zoals op de foto. Het oog wil natuurlijk ook wat, dus als zo’n installatie als op de foto kan verdwijnen is dat goed voor het design.

Toyota was lange tijd tegen het het idee om hun audioschermen ter beschikking te stellen van de twee techreuzen. Zoals uit hun persbericht blijkt zijn zij nu toch overstag. Dit betekent waarschijnlijk het einde voor het eigen systeem dat gebaseerd is op SmartDeviceLink van Ford. Over dit systeem is namelijk niets meer terug te lezen in het persbericht.

Je kunt Android Auto verwachten in de Toyota Aygo 2018, Toyota Yaris 2019 en de Toyota 4Runner, Sequoia, Tacoma en Tundra, die vooral op de Amerikaanse markt worden verkocht. Voor Android Auto is dit de eerste toepassing. Apple CarPlay wordt al op meer modellen toegepast en zal ook beschikbaar zijn op de 6 modellen die Android Auto krijgen.

Toyota hoopt met deze toepassingen terrein terug te winnen op fabrikanten die hun audio al eerder integreerden met de toepassingen van Apple en Google. Als jij ook wil genieten van Android Auto kun je dit zelf installeren. In dit artikel leggen we uit hoe dit werkt.

Als je benieuwd bent of Toyota een beetje rijdt kun je in Gran Tourismo Sport alvast een digitale proefrit maken in een Toyota GR Supra Racing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *