tvOS 12: meer broodnodige ondersteuning

tvOS 12
De speciale software krijgt een kleine update.

De nieuwste versie van tvOS 12 is vandaag aangekondigd. De broodnodige update brengt heel wat nieuws in het laatje voor gebruikers. De iTunes collectie aan 4K HDR-films is nu de grootste van alle platformen die er zijn. Ook worden oudere van een mooie upgrade voorzien. Kosteloos welteverstaan, net als macOS 10.14 en iOS 12.

Een ander mooi pluspunt is de integratie met Dolby Atmos. Deze speciale audiotechniek zorgt ervoor dat het film kijken een stuk intenser wordt dankzij het hoogwaardige systeem. Vooral handig wanneer je beschikt over een flinke surround set.

Met de nieuwe tvOS is het mogelijk om een luchtfoto als achtergrond voor je eigen Apple TV. In samenwerking met NASA worden de prachtige beelden geleverd. Hoe dit eruitziet, zie je in de foto bovenin.

Ook werden er enkele samenwerkingen met providers en zenders gepresenteerd, maar het is onwaarschijnlijk dat deze features naar Nederland zullen komen.

5 reacties

  1. Alsof dat mensen nog echt boeit.
    Zeker met tegenwoordig Netflix in vrijwel iedere TV met apps en het in een handomdraai streamen van content via een chromecast naar die TV (of met een ingebouwd alternatief).

    Echt obosolete en zal alleen de echte Apple fanboy nog bekoren.

  2. Ja hoor dat boeit. Ik ben overgestapt van een Chromecast naar een Apple TV en dat is een hele stap vooruit. Ook tegenover de TV apps (die er overigens na 2 jaar genoeg van hebben). De Apple TV is comfortabeler in de bediening o,a, omdat de selectie van de films via het groter scherm verloopt. Wel zo handig als je met meerdere bent. Daarnaast is het verschil in snelheid met een Chromecast heel groot. Waar een Chromecast seconden lang bezig is voordat een film start, start de film op de Apple TV instantaan. Ook het voor- en achteruit spoelen gaat zonder vertraging of bufferen.Ik heb heb de Apple TV direct via een Gigabit verbinding op de switch, WiFi niet geprobeerd, Zoals bekend ondersteund de Chromecast alleen WiFi.

    Ik had overigens een Chromecast voor de slaapkamer en een Chromecast II voor de huiskamer. De II is nu op de slaapkamer en de I ligt werkeloos. Het prijsverschil van de Apple TV met een Chromecast is groot, maar daar krijg je veel voor terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *