Twitter maakt fors meer verlies

Money Pit Twitter
Een beursgang is een snelle en gemakkelijke manier om geld op te halen, maar een nadeel is wel dat je als bedrijf met de billen bloot moet. Twitter wist jarenlang goed verborgen te houden hoe ze er financieel voorstaan, maar nu een beursgang voor de deur staat komen de harde cijfers boven water.

Zo blijkt uit informatie die is gedeponeerd bij de SEC dat in het derde kwartaal van dit jaar een verlies geleden is van $64,6 miljoen, terwijl dat in de dezelfde periode vorig jaar ‘slechts’ $21,6 miljoen verlies was. Het verlies over de eerste negen maanden is in totaal $133,9 miljoen.

Een lichtpuntje is wel dat de omzet meer dan verdubbeld is, van $82,3 miljoen vorig jaar tot $168,6 miljoen dit jaar. De verliezen zouden vooral zo groot zijn omdat Twitter meer geld steekt in R&D.

De teller met actieve gebruikers staat momenteel op 231,7 miljoen, terwijl dat er in het tweede kwartaal van 2013 nog 215 miljoen waren. In totaal zijn er nu 48 miljard tweets geplaatst en dat waren er vorig kwartaal nog maar 30 miljard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *