FIFA jaagt op Twitteraars met WK-logo in avatar

WK Twitter
Als je een WK-logo in je Twitter Avatar hebt (of had) staan, dan kan het zomaar zijn dat je vandaag een nieuwe profielafbeelding zult moeten kiezen.

Na een oproep (zie de afbeelding hieronder) van WK-organisator FIFA heeft Twitter profielfoto’s verwijderd die de regels zouden overtreden. De voetbalorganisatie verbiedt het gebruik van alle foto’s waar een FIFA logo, embleem of de Wereldbeker op te vinden is. Hoewel de FIFA al druk genoeg is het met offline halen van alle illegale live streams, wordt er ook tijd vrij gemaakt om avatars te verwijderen.

fifa verzoek

Eén van de redenen waarom FIFA zich hier druk om maakt, is dat door het gebruik van een officieel logo, het lijkt alsof iemand deel uitmaakt van de organisatie. Onofficiële accounts die er voor kozen om bijvoorbeeld de beker als plaatje te kiezen, kijken inmiddels tegen het standaard Twitter-ei aan. Niet alleen accounts die zich volledig richten op voetbal worden aangepakt, ook bij willekeurige gebruikers wordt de afbeelding aangepast.

Voordat je vanavond dus je mening over de wedstrijd geeft, is het wijs om even te checken of er geen ei voor je tweet staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *