Uber haalt met investeringsronde 1.2 miljard dollar op

Uber haalt met investeringsronde 1.2 miljard dollar op
We berichten eerder al over de plannen van Uber om een investeringsronde te doen. Vandaag meldt de taxi-dienst dat dit een groot succes is geweest.

Via zijn blog maakte Uber het nieuws wereldkundig. Analisten hadden al voorzichtige schattingen gedaan over het bedrag dat binnengehaald zou worden. Vorige maand werd aangenomen dat Uber wel eens 10 miljard waard zou kunnen zijn, dat zou betekenen dat Uber met een investeringsronde 1 miljard dollar zou op kunnen halen.

Nu is bekend geworden dat Uber dat bedrag ruimschoots heeft overtroffen. Door de meest recente investering is de waarde van Uber omhoog geschoten naar ruim 17 miljard dollar. En dan te bedenken dat Uber pas vier jaar geleden opgestart is. Dan heb je het als investeerder in 2009 niet slecht gedaan.

De CEO van Uber, Travis Kalanick, zegt:

It’s remarkable that it was only four years ago this week Uber started operations in SF, connecting residents with the safest, most reliable way to get around the city. Today, we are operating in 128 cities in 37 countries around the world with hundreds of thousands of transportation providers and millions of consumers connecting to our platform.

Uber is sinds 2013 ook actief in Nederland. Je Uber gebruiken in steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Net zoals in andere landen in Europa komen taxichauffeurs nogal eens in opstand tegen de app. Zelfs Neelie Kroes had er een mening over. Zij was woedend op een uitspraak van een Belgische rechter die de app verbood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *