Uber-taxi brengt je naar je bestemming via de lucht!

Auteur: , Geen reacties
Uber's vliegende space machine

Jazeker, Uber komt met een vliegende sci-fi-machine.

Het moet in 2023 werkelijkheid worden: je bestel een Uber via de app en wordt in een taxi naar je bestemming gebracht. Niet via de weg natuurlijk, want we spreken hier per slot van rekening over de toekomst. Neen, Uber wil over 5 jaar beginnen met het vervoeren van passagiers door middel van een luchttaxi!

Dat kondigde Uber vandaag aan op het Elevate-conferentie in Los Angeles, zo meldt Nu.nl. Lijkt dit ver weg? Wat dacht je dan van de praktijklessen, die over een kleine 3 jaar moeten beginnen. Het voertuig is immers niet zomaar een brommertje waar je eigenlijk al zonder rijbewijs mee overweg kunt.

De zogenoemde eVTOL is een vliegtuig-helikopter-hybride met vier rotoren, waarmee het toestel verticaal kan opstijgen. Die rotors zijn daarentegen niet zoals helikopterbladen; in plaats van drie of vier rotorbladen heeft Uber’s eVTOL er maar twee, maar dan wel twee van die rotoren op elkaar. Hierdoor zou het voertuig volgens het taxibedrijf energiezuiniger en stiller zijn.

Tenzij je een gigantische achtertuin hebt, gaat Uber je niet thuis af kunnen halen. Speciale landingsplaatsen (op bijvoorbeeld hoge gebouwen) zouden 200 ‘vluchten’ per uur moeten kunnen ondersteunen. Dat is een heel stuk vaker dan een gemiddelde helikopterplaats. Ook de prijs moet een stuk goedkoper worden dan een helikopterritje. Uber mikt op taxiprijzen die gelijk zijn aan die van een gewone taxi!

Meer over Uber lezen? Wat dacht je deze vrouw die beviel tijdens Uber-rit? Ook was het miljardenbedrijf recentelijk betrokken bij een dodelijk ongeluk. Tot slot bleek dat het bedrijf door middel van gestolen data en nep-ritten hun concurrent Lyft actief dwars zat te bomen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).