Update: Apple voor rechter gesleept voor verminderen iPhone-prestaties

Die mensen staan allemaal in de rij voor een rechtszaakje
Aaah, de Verenigde Staten. Het land van de vrijheid en rechtszaken tegen corporaties.

Na EA-gate leek het dit jaar wel genoeg geweest met de massale haat op een miljardenbedrijf, maar ook Apple moet eraan geloven. Gisteren bekende Apple enigszins schuld door (zonder spijt) te stellen dat ze iPhones inderdaad trager maakten bij een verslechterde accu en de Consumentenbond reageerde al verontwaardigd op de taferelen. Nu moet Steve Jobs’ nalatenschap voor de rechter verschijnen.

Dat meldt de Chicago Sun-Times nadat meerdere iPhone-eigenaren samen een rechtszaak startten tegen Apple. De groep van vijf boze gebruikers stelt dat de update “doelbewust is ontworpen om de maximale performance naar beneden te halen.” Tja, als ik een Amerikaans jurylid zou zijn, zou ik met dat statement geen moeite hebben. Apple geeft het immers zelf toe.

Volgens de advocaat van de groep iPhone-bezitters (overigens verschillende iPhones, van de iPhone 5 tot de iPhone 7) werden gebruikers misleid en zo gedwongen om een nieuwe dure iPhone te kopen, want als je iPhone slechter gaat presteren, koop je uiteraard een nieuw toestel. Dat terwijl het vervangen van de batterij de ervaring een stuk beter had kunnen maken voor een stuk minder geld.

Hij maakt in het statement tegenover de krant in Chicago net zoals de Consumentenbond duidelijk dat het niet alleen gaat om de keuze van Apple. Het voorkomen van het uitvallen van iPhones is in beginsel namelijk een legitieme reden om de performance iets te tweaken. Het overkoepelende probleem is daarentegen dat Apple deze informatie achtergehouden heeft en niet eerlijk is geweest in het mededelen waarom oudere toestellen plots veel slechter gingen werken.

In dit artikel leggen we uit hoe je kunt checken of jouw iPhone kwa prestatie ook achteruit is gegaan en of je batterij daarmee niet meer op en top is.

Eén reactie

  1. Gaat lekker daar. Ook al een boete gekregen van de rechter wegens het achter houden van bewijsmateriaal/documenten in de zaak tegen Qualcomm die nadelig voor Apple kunnen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *