Vader krijgt €4.600 aan in-app aankopen terug van Apple

Ha, Free my ass
Jammeren dat je 8-jarige dochter verantwoordelijk was voor duizenden euro’s aan in-app aankopen in het paardenmeisjesspelletje My Horse, en Apple geeft je na de media te hebben opgezocht zo je geld terug. Not bad.

Deze week kwam Lee Neale in het nieuws nadat zijn achtjarige dochter ruim €4.600 had stuk gemept op de iPad van papa. Dochterlief dacht dat ze nietsvermoedend gratis aan het gamen was, en zo kon het dat ze in 5 maanden tijd continue haar paardenspelletje bleef upgraden met aankopen die in de app werden gedaan. Ja, die zal een beste topscore hebben gehad. Lee meent dat hij Apple’s mailtjes over de aankopen ‘gemist’ heeft, en recentelijk tijdens een pintransactie er achter kwam dat hij plots ietwat rood stond.

Apple’s standaard reactie in zulke gevallen is doorgaans: ‘sorry, niet onze schuld’. Terecht, als ouder zou je immers moeten weten wat de mogelijkheden zijn van een spel dat je je kinderen laat spelen. Maar waarschijnlijk was Lee niet op de hoogte van het feit dat zijn kroost het iTunes-wachtwoord had afgekeken. En vervolgens haar gang kon gaan op papa’s account.

Om redenen onbekend heeft Apple toch besloten om het geld terug te storten op de rekening van Lee.

“Apple called me to say they will be refunding the money I have lost and apologised for closing my case so early,” aldus de 43-jarige luchtvaartingenieur. “She is only eight years old. Even when I sat her down and explained that what she was doing had cost dad money, I still don’t think she really understood.”

hij sluit af met de woorden:

“It really has saved my bacon.”

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *