Veilig internetten in China binnenkort verleden tijd

China
De Chinese regering heeft nogal aparte trekjes.

De regering in China beschikt over een zogenoemde Great Firewall, waarmee de autoriteiten controleert wat wel en wat niet getoond en/of gebruikt mag worden. Een bekend voorbeeld is het (gedeeltelijke) verbod op Twitter, waardoor Chinezen aangewezen zijn op de Chinese equivalent Weibo. VPN diensten hebben echter nog altijd toegang tot het land, maar lijkt haar langste tijd gehad te hebben.

Bloomberg meldt namelijk dat de regering onder leiding van President Xi Jinping vanaf volgend jaar VPN diensten wil blokkeren. Het verbod op VPNs maakt deel uit van China’s ‘cyber soevereiniteit-campagne’. Het is maar wat je soeverein noemt.

De regering heeft naar verluidt de grote telecombedrijven (die uiteraard door de staat gerund worden) op het hart gedrukt dat ze VPN diensten vanaf 1 februari 2018 moeten gaan blokkeren. Het Chinese Ministerie van Industrie en Informatietechnologie heeft al eens eerder vermeld dat een VPN eerst goedgekeurd moet worden door de overheid.

Het is interessant om te zien in hoeverre dit het internetgebruik van de mensen in China gaat beïnvloeden, aangezien er veel consumenten en bedrijven zijn die graag hun data veilig en versleuteld houden via een VPN.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *