Vergelijking: chips in de Samsung Galaxy S7

Samsung
Er zouden verschillende versies van de S7 op de markt komen, met verschillende chipsets: sommigen een Exynos 8890, anderen een Snapdragon 820. Welke zullen er beter presteren?

Vandaag is bekend geworden dat er een versie van de S7 die voorzien is van een Snapdragon 820 langs is gekomen bij de benchmark-applicaties, nadat eerder al hetzelfde gebeurde voor een versie met een Exynos 8890. En wat blijkt uit de benchmark GeekBench 3? De Exynos-versie presteert veel beter. Dit toestel haalde namelijk 5946 punten tegenover 4979. In deze zelfde benchmark scoorde zelfs een Galaxy S6 (voorzien van Exynos 7420) beter dan de S7 met een Snapdragon. Zie hier:

Benchmark S7

Duidelijk, zou je zeggen. Helaas zijn de resultaten niet eenduidig. Het bovenstaande zijn de zogenaamde multicore-resultaten; kijken we naar de single core, dan haalt juist de Snapdragon een score van 2282 en de Exynos moet het doen met 1873. En dan is het ook nog eens zo dat de software die de S7 gaat gebruiken nog niet voltooid is, wat een behoorlijk effect op deze uitkomsten kan hebben. Hoe het ook zij: het lijkt er toch op dat je voor performance een Huawei moet hebben.

Eén reactie

  1. Waarom zou je als fabrikant meer moeite doen en 2 versies op de markt brengen terwijl de gemiddelde consument het helemaal niet interesseert welke van de 2 anders alleen zou worden uitgebracht. Wat mij betreft ook geen keuze aan geheugen. Gewoon allemaal 1TB aan boord ofzo. Is logistiek gezien ook een stuk makkelijker denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *