Verrassing: Apple lanceert de nieuwe MacBook Pro’s

apple-macbook-pro-8-core
Uiterlijk niet gewijzigd, technische specs en butterfly-toetsenbord wel.

Normaal gesproken gaat een lancering bij Apple gepaard met grootse evenementen en wekenlange mediacampagnes. Het was dan ook opmerkelijk dat Apple de introductie van haar nieuwe 13″ en 15″ MacBooks met een simpel persbericht wereldkundig maakte. Dit terwijl de specificaties wel wat meer aandacht hadden verdiend. Apple claimt namelijk een enorme update in snelheid te hebben bereikt. Ook zijn er diverse andere technische updates doorgevoerd en is het butterfly-toetsenbord na diverse problemen aangepakt. In dit artikel lees je alle veranderingen. Over het uiterlijk zal je niet veel lezen, want dat is namelijk niet veranderd.

De snelste MacBooks ooit
Apple claimt de snelste MacBooks ooit ontwikkeld te hebben. Voor de 13″ variant heeft men dit gedaan door de quad-processoren te updaten, voor de 15″ variant heb je nu de keuze om een 6- of 8-core processor te nemen. Dit moet ervoor zorgen dat jouw nieuwe MacBook tot wel 40% sneller is dan de huidige variant met 6-core processor.

Butterfly toetsenbord verbeterd
De zogenoemde butterfly-techniek van de MacBook-toetsenborden zorgde voor veel problemen. Apple claimt deze nu opgelost te hebben door andere materialen te gebruiken. Ook de derde generatie MacBooks, dus ook de 2018 MacBook Pro en 2018 MacBook Air, krijgen de update naar het nieuwe toetsenbord.

helderder display
Ook belooft Apple dat de nieuwe MacBooks een nog helderder Retina display hebben. Zo is de intensiteit verhoogd naar 500 nits en past men P3-techniek toe voor een uitgebreider kleurengamma, waardoor kleurnuances gedetailleerder te zien zijn. Daarnaast zorgt de ‘True Tone technology’ ervoor dat de kleuren, ondanks de details zo gedetailleerd mogelijk blijven.

apple-macbook-pro-8-core

Tot slot zijn er grafische processoren van Black Magic toegevoegd, waardoor je graphics van desktop-kwaliteit kunt verwachten.

De MacBooks zijn al direct te bestellen. Bij Apple kost de 13″ variant € 1.999,-. De 15″ variant kost € 2.799,- als je voor de 6-core processor gaat en € 3.299,- voor de uitvoering met 8-core processor.

Ondanks al het positieve nieuws moeten we door wat er niet staat concluderen dat de Intel-processor nog in deze versie gebruikt wordt en dat de 16″-variant ook nog op zich laat wachten. Of het verstandig is om nu te upgraden hangt dan ook van jouw situatie af.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *