Video: Galaxy S8 vaker in het stopcontact dan gewenst

Auteur: , 6 Reacties
In beeld: de Galaxy S8 in alle kleuren

Wederom een probleem ontdekt bij het nieuwe vlaggenschip van Samsung.

De Galaxy S8 ligt nu officieel enkele dagen in de winkels. Het nieuwe vlaggenschip is erg positief ontvangen door critici, maar zoals bij vrijwel elke grote telefoonrelease zitten er haken en ogen aan het toestel. Na het rode scherm-issue is er nu ook een probleem met het draadloos opladen van de smartphone.

In onderstaande video is een gebruiker te zien die zijn Samsung Galaxy S8 probeert op te laden met snellaadtechniek op een charging pad van Samsung. Het toestel geeft echter aan dat er een probleem op is getreden tijdens dit proces, waardoor het gestopt wordt.

Dit probleem lijkt zich voor te doen wanneer je als gebruiker de speciale snellaadtechniek wil gebruiken (die ondersteund wordt door Samsung apparaten) bij een oplaadstation anders dan de nieuwste voor de Galaxy S8. Naast dat het niet mogelijk is om een Galaxy S8 snel op te laden door middel van een een draadloos oplaadsysteem van derden, lijken officiële Samsung pads die voor de Galaxy S7 of oudere toestellen gemaakt zijn, ook niet te werken met de snellaadtechniek.

Hoewel het probleem niet zo kritiek is als bijvoorbeeld een rood scherm, zorgen deze issues zeker niet voor een betere gebruikservaring. De draadloze oplaadtechniek van Samsung is namelijk ondersteund door de Qi standaard, waardoor je er vanuit moet kunnen gaan dat de feature bruikbaar is op (minstens) alle Samsung oplaadstations. Het is nog maar de vraag of dit probleem op te lossen is door middel van een update.6 reacties

Ik blijf me verbazen over het feit dat fabrikanten het klaarblijkelijk elke keer weer voor elkaar weten te krijgen dat er flagship phones worden verkocht die in het absolute bovensegment van de markt uitkomen en dan toch nog zó veel (aanloop)problemen kennen.
@RRRobert: Ik blijf mij verbazen over mensen die zich verbazen over dat soort dingen. De telefoons worden in een raptempo ontwikkeld en blijkbaar is de drang om te scoren groter, dan de drang naar uitontwikkelen van de telefoon.
Het zijn geen auto’s en het tempo van opvolging ligt erg hoog, anders wordt je door de markt gezien als achterloper. Misschien moet de telefoonmarktcultuur zich eens gaan aanpassen, aan de normale ontwikkeling van de industrie, alleen maar doorrammelen heeft blijkbaar ook geen zin.
Onzin, ik heb 2 draadloze opladers van 2 verschillende merken en beiden werken gewoon prima.
@frank1966: 2 verschillende merken maar wel 1 van de 2 van Samsung??
Universele Qi lader van 15 euro uit China werkt anders prima met mijn S8…
Wat een misleidende titel. Dat draadloos laden nooit net zo snel is als aan een kabel vind ik vrij logisch. Ik heb die s8 nu en heb nog zon draadloos laadpunt van mn s6 liggen, werkt prima. Alleen is een kabel inderdaad sneller met zo’n fastcharger.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).