Video: maak simpel een 3D scan van een ruimte

Google Project Tango 3D scan demo
Op het eerste gezicht ziet zit er wellicht uit als een hele slechte mislukte foto, maar dit is eigenlijk een vrij acurate 3D scan van een kamer die gemaakt is met een ‘simpele’ smartphone. Zeer indrukwekkend om te zien.

Gisteravond kondigde Google’s ATAP team (Advanced Technology and Projects), voorheen een onderdeel van Motorola, Project Tango aan. Dat is een bijzondere telefoon die beschikt over speciale software en hardware die het mogelijk maken om een vrij nauwkeurige 3D scan te maken van een ruimte of de omgeving waar je bent.

Dit klinkt heel leuk, maar werkt het ook een beetje? Een bedrijf, Matterport, dat al een exemplaar van deze speciale telefoon in handen heeft laat zien hoe simpel het is om een 3D scan te maken van de ruimte waar je in bent.

We zien iemand in een vrij rommelige ruimte een beetje met een telefoon ‘zwaaien’ en dat levert vervolgens een vrij goed lijkende 3D impressie op. Zoals je in de video kan zien is het zelfs mogelijk om afmetingen te zien. (via: techcrunch.com)

Google’s ATAP team werkt naast Project Tango ook aan Project Ara, een modulaire smartphone.

[gv data=”9_GD7kUbogk”][/gv]

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *