Video: mens vs robot, de Terminator is hier

Video: mens vs robot: de Terminator is hier
De toekomst is hier. En is tegelijkertijd een beetje eng.

In een nieuwe demovideo toont Boston Dynamics hun nieuwe generatie robot. Het indrukwekkende stukje techniek is in staat om magazijnwerk te verrichten en kan lopen op een slechte ondergrond. Zelfs wanneer er een ruzie dreigt te komen staat de robot zijn mannetje.

In het filmpje is namelijk te zien hoe de robot wordt omgeduwd. Einde verhaal zou je denken. Maar nee, de robot staat op eigen hand weer op en kan zijn weg vervolgen. Het concept blijft worden verbeterd door Boston Dynamics, een bedrijf dat onderdeel is van zoekgigant Google. De menselijke robot heet Atlas en het eerste model stamt uit 2013. Na drie jaar ontwikkelen kwam deze tweede prototype tot stand. Een robot als deze die nog behendiger is en een eigen wil krijgt? Ronduit angstaanjagend.

[gv data=”rVlhMGQgDkY”][/gv]

6 reacties

  1. Nou nog deze techniek combineren met het uiterlijk van zo’n real doll uit Japan.. en dan zijn we er. Dan heb je een echte cyborg. Ik zou best zo een “Centennial man” willen hebben. (Zoek die film maar op).

    Die kan je mooi alles in en om het huis laten doen. Swifferen, poetsen, tuin doen, etc. En dan ‘savonds gaat ie in een hoekje staan en zet zichzelf uit tot de volgende morgen.

    Ik denk dat cyborgs echt werkelijkheid gaan worden in wat? 20 jaar?. Hoop dat ze alleen wel vriendelijk blijven.. niet als “Terminator”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *