Video: Netflix introduceert interactieve televisie

Netflix interactieve tv
Hoe laat jij het verhaal lopen?

Voor een streamingdienst als Netflix zal het waarschijnlijk een stuk moeilijker te zijn om innoveren dan een smartphonefabrikant als Apple of Samsung. Ook is het bedrijf de laatste vaker negatief dan positief in het nieuws. Toch verrast het bedrijf ons met een wel heel innovatieve move: interactieve animatieseries speciaal voor kinderen.

In de speciale series kunnen gebruikers voor het eerst keuzes maken die het verloop van het verhaal beïnvloeden. De keuzes worden aan je voorgelegd op het scherm, waarna je met de afstandsbediening van je smart-tv de volgende move bepaalt. Ook is deze nieuwe feature te gebruiken op de Netflix-app en iOS-apparaten.

De Gelezen Kat, Gevangen in een Verhaal heeft de eer om als eerste interactieve Netflix-serie in de boeken te staan. De exclusieve Netflix-serie gaat over de gelaarsde kat die een uitweg zoekt nadat hij gevangen is geraakt in een magisch sprookjesbroek. De serie richt zich op kinderen tussen 6 en 11 jaar en is vanaf vandaag beschikbaar op de streamingdienst.

Buddy Thunderstruck moet de tweede interactieve serie worden en komt beschikbaar op 14 juli. Volgens Netflix heeft de serie qua humor wat weg van Spongebob. De derde interactieve serie Stretch Armstrong: The Breakout, wordt op dit moment nog flink aan gewerkt.

[gv data=”tkKY_xP7dPU”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *