Video: Sony heeft lol met augmented reality

Quack I tells ya!
Sony lijkt niet direct bezig te zijn met het maken van een nieuw speeltje met deze techniek, maar achter de schermen wordt er toch stevig doorgeknutseld aan de geloofwaardigheid van Augmented Reality.

Deze twee filmpjes komen uit het lab van de computergigant, en tonen aan wat tegenwoordig mogelijk is met wat hardware en de juiste software. Wij hopen dat deze techniek het snel haalt naar de volgende generatie Playstation Move-spelletjes en ze wat geloofwaardiger maakt dan ze nu zijn.

Het eerste filmpje toont een man die twee doorzichtige kubussen met water vast houdt. Hij kan probleemloos het water over en weer schenken, en zelfs als er wat gemorst wordt dan gaat het nog op een geloofwaardige manier. Ook het rubberen eendje, een soort van onofficiële mascotte van het merk, gedraagt zich natuurgetrouw.

Het tweede filmpje is iets….aparter. Hier wordt de rekenkracht getoond door met een (echte) zaklantaarn in een duistere kamer op een (virtuele) dinosaurus en een vocaloid popster te schijnen. De schaduw en lichtval worden er vervolgens in gezet door de computer en maken het plaatje af. Best imposant, te meer als je bedenkt hoeveel berekeningen er achter zitten.

[gv data=”FTBWUZSKqgQ”][/gv]

[gv data=”Olx8XKV-P2g”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *