Vijf apps die al vernieuwd zijn voor iOS 7

Vijf apps die al vernieuwd zijn voor iOS 7
Vanavond om 19:00 uur is het zover, dan wordt het nieuwe besturingssysteem van Apple online gezet en kun je je iPhone upgraden naar iOS7. Een ingrijpende verandering, die je in feite een compleet nieuwe telefoon geeft. Maar een nieuw design stelt geen fluit voor als populaire apps de huisstijl niet overnemen.

App-bouwers doen dit inmiddels al op grote schaal, en verwacht na vanavond dan ook een stortvloed aan nieuwe lay-outs voor je favoriete applicaties. Hieronder een sneak peak van vijf populaire apps die de plat design-metamorfose al ondergingen.

Shazam voor iOS 7
Shazam voor iOS 7
De dienst die vier jaar geleden ideaal was om je vrienden in de kroeg te imponeren met je muziekkennis, terwijl je Shazam het deuntje liet herkennen, is qua design net als iOS 7 een stuk platter geworden. Daarnaast heeft de app nu de mogelijkheid om vrienden te taggen, evenals locaties. De aankoopmodus is uiteraard gebleven. (App Store)

Flipboard voor iOS 7
Flipboard voor iOS 7
Wie al zijn nieuwsbronnen en sociale feeds wil omtoveren tot een zelfgemaakt, digitaal magazine kan zijn lol op met Flipboard. Naast een aantal bugfixes en ondersteuning voor Russisch is het design aangepast en kan zorgt Parallax ervoor dat je magazine “tot leven komt”. Oftewel, meer bewegende animaties en beelden. (App Store)

Vine voor iOS 7
Vine voor iOS 7
Om de aanpassingen in twee woorden samen te vatten: platter design. (App Store)

Foursquare voor iOS 7
Foursquare voor iOS 7
De locatiedienst zegt haar app “een verse laag verf” te hebben gegeven. Het blauw ziet er inderdaad fris uit, en het design komt qua platheid overeen met Jony Ive’s kijk op iOS 7. Foursquare zegt ook het UI te hebben aangepast. (App Store)

TED voor iOS 7
TED voor iOS 7
De audio bar is vernieuwd, en het design heeft de minimalistische look die je ook in Safari of de mail-app van iOS 7 tegenkomt. Strak en overzichtelijk dus. (App Store)

Deze apps hoef je vanavond na het installeren van iOS 7 overigens niet zelf handmatig te updaten, dat gaat dan namelijk vanzelf. Apple heeft ook haar clouddienst iCloud inmiddels ook aangepast naar de huisstijl van het nieuwe besturingssysteem.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *