Vijf dingen die je hebt gemist in de ‘The Last Jedi’ trailer

Er zit altijd een hoop in Star Wars-trailers verstopt
Meer dan 2 minuten vol Star Wars geweldigheid. Dan vergeet je al snel goed naar ieder shot te kijken.

Star Wars-trailers zijn altijd een moeilijk iets geweest. Vanwege de toegewijde fanbase en een legioen aan ‘keyboard warriors’ is het moeilijk voor Lucasfilm en Disney om een trailer te maken die het hart van fans sneller doet kloppen zonder te veel weg te geven van het impactvolle verhaal. Daarom is het bekijken en maken van Star Wars-trailers een vak apart. Met dat in het achterhoofd zijn dit 5 dingen die (misschien) hebt gemist in de trailer van Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi.

[gv data=”Q0CbN8sfihY”][/gv]

Rey is een beest
Luke staat van de kracht van Rey te kijken
Nee, niet letterlijk, maar Luke is overduidelijk geschokt door de brute kracht die Rey lijkt te hebben. Nadat ze in de vorige Episode op het afgelegen eiland op Luke Skywalker stuitte, gaat ze nu in training bij de laatste Jedi. Hij raakt daarentegen een beetje gestresst door de kracht van de schone dame, wat mogelijk op een nieuwe vertelling van Anakin’s verhaal duidt. Hij was immers ook ontzettend krachtig, maar werd verleid door de Dark Side…

Kylo Ren’s gezicht

Die gekke strepen op Ren’s gezicht? Dat zijn de overblijfselen van het gevecht tussen het aanstormende Sith-talent en Rey. Overigens zien we Ren ook voor het eerst in zijn eigen ruimteschip zitten, dat – afgaande op de editing van de trailer – op weg is om het schip van onze favoriete Disney-prinses op te blazen.

Nieuwe wezens
Cuuuuute
Je moet een echte nerd zijn om de namen van ieder van de uiteenlopende rassen en wezens te kennen uit het Star Wars-universum. Daar komen na de eerste trailer (na de teaser-trailer) van The Last Jedi nog eens twee wezens bij. Allereerst hebben we de ongelofelijk schattige Porgs. We zien het kleine wezentje in de cockpit van de Millennium Falcon zitten naast Chewie. Daarnaast is er een kort shot van een ijs-achtig wezen dat door fans al ‘ijswolf’ wordt genoemd. Nerd alert: De planeet waarop de clip zich afspeelt is geen ijsplaneet, dus mogelijk zijn het kristallen of zelfs diamanten die de vacht van het hondachtige beest vertegenwoordigen.

De echte Snoke
Hij is nog lelijker in het echt
Hij zit er slechts een fractie van een seconde in, maar de ‘supreme leader’ van de First Order zal in The Last Jedi in fysieke vorm zijn intrede maken. In The Force Awakens was hij een gigantische hologram die Kylo Ren en zijn collega/rivaal toesprak, maar in het tweede deel van de derde trilogie lijkt de vervanging van Palpatine fysiek te gaan vechten. Trouwens, weet je wat ik denk? Dat Snoke eigenlijk Mace Windu is die naar de donkere kant is overgelopen. Check de analyse hier.

Rey gaat Sith?
Snoke is Rey even lekker aan het martelen. Zo maak je geen vijanden...
Okay, dit laatste detail is meer een theorie, maar hear me out. In de trailer zien we Snoke de arme Rey met zijn donkere krachten martelen terwijl hij ‘Fulfill your destiny’ roept. Wat is Rey’s lot? Zou het wellicht een overstap naar de donkere zijde zijn? In retrospectief was Anakin’s lot om de Force in balans te brengen. Hij werd Darth Vader, vermoordde miljoenen mensen en stopte Palpatine uiteindelijk op het laatste moment. Wellicht dat Rey een vergelijkbaar lot te wachten staat?

Ook – en dit zou wederom aan de slimme editing toegewezen kunnen worden – vraagt Rey aan het einde van de treyler (haha) wat haar rol is in heel de ‘sterren oorlogen’, waarna Kylo Ren tegenover haar blijkt te staan en zijn hand uitsteekt. Zou het kunnen dat Rey via Kylo de aspecten van de Dark Side wil leren, of zou het kunnen dat Kylo Ren juist inziet dat hij de goede kant moet omarmen? Man, wat ben ik benieuwd naar The Last Jedi.

Jij ook? Laat weten in de comments wat jou opviel aan de trailer en welke theorieën jij hebt over het aankomende, achtste deel van de Star Wars-saga. Overigens hebben we het nog niet eens over de gigantische ruimtegevechten, nieuwe planeten, Finn, Poe en allerlei andere personages gehad. Dat is wellicht voor een andere dag. We moeten immers nog tot 15 december wachten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *