Vijf dingen die je moet weten over GTA V


Over vier maanden en wat dagen ligt hij in de schappen. De nieuwste versie uit de Grand Theft Auto-reeks: GTA V. En dit is wat je nu al MOET weten over de game.

Grand Theft Auto V zal op 17 september worden uitgebracht op de PlayStation 3 en Xbox 360. PC-gamers worden voorlopig overgeslagen. We zijn dus nog even verwijderd van een release, maar de game lijkt al voor een groot deel af. Dit blijkt ook uit de eerste previews. Enfin, uit de beschikbare info hebben we de belangrijkste feiten uit de grootste GTA-game ooit gevist.

We gaan multiplayeren

In eerdere GTA-delen was het ‘ieder voor zich’. In sommige gevallen kon je leden van een gang op sleeptouw nemen, maar met meerderen tegelijk gamen was er niet bij. GTA 5 krijgt deze functie wel, al heeft ontwikkelaar Rockstar Games daar nog weinig over losgelaten. Samen missies uitvoeren en tegen elkaar racen, we zullen het ongetwijfeld gaan meemaken.

Drie personages met speciale vaardigheden

We gaan op pad met de personages Michael, Trevor en Franklin. Drie eigenaardige crimi’s waartussen je te alle tijden – behalve in sommige missies – kunt wisselen. Michael is een ex-bankrover die nu de schijn ophoudt met een vrouw en twee verwende blagen in het protserige Vinewood Hills. Een leventje waar in GTA 5 een einde aan komt. Trevor is de voormalige piloot met een defensieverleden. Hij is redelijk van het pad af, grof in bewoordingen en woont op een trailerpark. Kortom, ideaal GTA-voer. Franklin is Afro-Amerikaanse repo man die auto’s van wanbetalers in beslag neemt en daarnaast de getto probeert te ontvluchten. En ja, ze kennen elkaar allemaal. Daarnaast heeft elk personage een special ability.

Een nat pak halen

Doorgaans stond contact met een meer, rivier of de zee in GTA altijd garant voor een verdrinkingsdood. Sinds San Andreas hebben de personages mondjesmaat leren zwemmen, en duiken ze straks naar onderzeese schatten en wrakken, want diepzeeduiken behoort tot de mogelijkheden.

Heel. Veel. Mini-games.

In en om de nieuwste versie van de fictieve stad Los Santos zijn tal van buitenactiviteiten te doen. Denk aan tennis, golf, triatlon (?), en fietsraces. Iets dat meer GTA-dna bevat zijn de motorcross-wedstrijden, het overvallen van pinautomaten en wilde dieren kapot knallen.

De missies worden groter

Met snelle kraken en missies je zakken vullen wordt vaarwel gezegd in de nieuwste game. In GTA 5 staan enorme heists centraal waarvoor de spelers ook zelf de voorbereidingen dienen te treffen. Denk aan het jatten van auto’s, het verzamelen van wapens en regelen van outfits. De missies duren langer en zijn over meerdere delen uitgesmeerd, maar de beloning zal groter zijn. Ongetwijfeld.

De hele wereld is direct toegankelijk

Missies halen om nieuwe stukjes stad vrij te spelen is er niet meer bij. Los Santos en alle omliggende stukken natuur zijn direct toegankelijk. Tel daarbij op dat het groter is dan GTA San Andreas, GTA IV en Red Dead Redemption, en je kunt er letterlijk uren verdwaald raken. Gelukkig heb je nog een digitale map

Tot slot, de meest recente trailer. GTA-swag op een Queen-beatje: KLIK!

We hebben ruim honderd afbeeldingen van GTA 5 verzameld in deze gallery. Klikse! (Of gebruik de pijltjestoetsen.)

[lg_folder folder=”0_Games/GTA_V/Screenshots/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

  1. -edit: check, is gefixt!-

    En de samenvatting van franklin doet lijken alsof het een braaf jongetje is. Maar dat is hij zeker niet. Hij werkt voor armeense gangsters die in luxe auto’s handelen. En franklin is degene die de auto’s soms terug haalt, met geweld. En zijn doel is niet om de ghetto te ontvluchten, maar om hogerop te komen in de criminele wereld.

  2. GTA 4 was al echt awesome, maar dit wordt echt epic! Een level dat groter is dan Red Dead Redemption, GTA SA en GTA 4 is echt ziek.
    Eindelijk met twee spelers kunnen spelen is ook leuk!

    • @kapiteinaudi: Ik vond GTA 4 juist wat teleurstellend na het briljante San Andreas. Maar door de geniale info die tot nu toe is vrijgegeven over GTA V, kan de game al bijna niet meer tegenvallen.

  3. Ik geloof niet dat de auteur van dit artikel iets van GTA weet, GTA2 had gewoon een nette multiplayer, en ook GTA IV was voorzien van een uitgebreide multiplayer mogelijkheid.

  4. @MrSkyline: denk dat de auteur erop doelt dat het in GTA V mogelijk is om multiplayer te spelen in de storyline zelf. In GTA IV en GTA 2 is het alleen online mogelijk om multiplayer te spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *