Virtueel vrachtwagenchauffeur spelen met een Oculus Rift

Vrachtwagenchauffeur. Toet-toet.
Laat je innerlijke Henk Wijngaard naar buiten met Euro Truck Simulator 2 en een Oculus Rift. Het enige wat nog ontbreekt voor totaal realisme is een sjaggie wat met 1 hand gerold is.

Een groot probleem met racing games is dat je altijd het gevoel bekruipt dat er iets ontbreekt. De graphics kunnen levensecht zijn en weergegeven worden op een enorm 4K-scherm, het geluid kan van alle kanten op je afvliegen via een dikke 5.1 surround-sound setup; toch voelt het niet helemaal echt. De Oculus Rift brugt het gat tussen op je krent op een bureaustoel zitten en op je krent in een luchtgeveerde chauffeursstoel zitten. Met Euro Truck Simulator 2 speel je namelijk niet een beroemde coureur, maar moet je pakjes en andere zooi van hot naar her rijden.

Volgens de speler helpt de virtual reality enorm bij het gevoel van werkelijk aanwezig zijn. Het normaal gesproken doodsaaie heen en weer kachelen met een vrachtwagen wordt zo ineens een interessante uitdaging van het zo goed mogelijk proberen te doen. Het voelt immers alsof je werkelijk achter het stuur zit. Alleen jammer van de lage resolutie waar de Oculus Rift nog mee opgezadeld zit.

Uiteraard is het niet met zekerheid te zeggen, maar wij denken dat gamen via een brilletje een grote toekomst tegemoet gaat. Na Force Feedback, loepzuivere audio en fotorealistische graphics is dit de volgende frontier voor developers om mensen echt hun game in te zuigen.

[gv data=”ipbtMJagv5o][/gv]

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *