Vliegende drones ruimen nucleair afval op [video]

Auteur: , Geen reacties
Vliegende drones ruimen nucleair afval op

We weten allemaal dat nucleair afval niet echt goed is voor onze gezondheid. Nu heeft een team van wetenschappers eindelijk een paar drones ontwikkeld die het vuile werk van ons overnemen.

Het project staat echt nog in de kinderschoenen zoals ook te zien is in onderstaande video. Maar het begin is er. Dit zou de oplossing kunnen zijn om bij rampgebieden zoals in Fukushima een leger van drones aan het werk te zetten.

Een drone zal als eerste een beschermende laag om het nucleaire afval spuiten. Dit doet hij met een uitschuifbare arm waar een spuitpistool aanzit. Hierin zitten twee stoffen die na samenvoeging een polymeer vormen. Dit zorgt dan ook voor een beschermlaag om het afval heen.

Zodra de laag is aangebracht zal een tweede drone het afval oppikken en naar een afval verwerkingsstation vliegen. De drones worden nu nog bediend door mensen, maar het idee is om deze in de toekomst zelfstandig te laten werken. De drones zullen in de toekomst ook worden uitgevoerd met zonnepanelen waardoor ze dagenlang kunnen blijven werken. (via: NS Tech)Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).