Volgende Apple MacBook Air gaat op de schop (gelekt)

Foto MacBook Air 2020 @Apple

Voor de volgende MacBook Air introduceert Apple een nieuw design, processor, betere draagbaarheid en MagSafe!

De volgende Apple MacBook Air krijgt een flinke upgrade volgens Bloomberg. De serie laptops van Apple is ontworpen om licht en draagbaar te zijn. Daar doet het miljardenbedrijf volgens het medium nog een schepje bovenop. De aankomende PC wordt namelijk naar verluidt nog lichter, dunner en beter.

Volgende Apple MacBook Air nog draagbaarder

Het medium schrijft dat de Apple MacBook Air er flink op vooruit zal gaan; de huidige PC’s zijn al prijzig en draagbaar, maar ze worden nog prijziger en nog draagbaarder. Apple zou de aankomende MacBook Air als high-end laptop boven de huidige Air-toestellen positioneren. De huidige MacBook Air blijft daarbij gewoon beschikbaar als instapmodel.

Naast dunner en lichter gaat ook het design wederom een stapje vooruit. Apple zou de schermranden nog kleiner willen maken, terwijl het display 13-inch blijft. Hoe het merk de dikte nog verder terug gaat dringen is niet helemaal duidelijk.

Verder zijn er nog twee interessante beetjes goed nieuws voor MacBook Air-fanaten. Ten eerste komt de volgende MacBook Air met een nieuwe Apple M1-processor. Recentelijk stapte het bedrijf uit Cupertino over van Intel-chipsets naar een eigen processor. Daar komt dus binnenkort een nieuwe generatie van uit.

Tot slot zou Apple MagSafe opladen weer terugbrengen. Sinds 2018 liet Apple het magnetische connectiesysteem links liggen voor de MacBook Air. Maar ergens eind dit jaar of pas in 2022 komt de volgende MacBook Air dus met magnetische oplader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *