Vriendjespolitiek: Fortnite werkt zonder Switch Online (update)

Lekker bezig Nintendo.. of toch niet?
Geen extra kosten voor Fortnite-spelers.

Originele bericht: Dit moet je weten over Nintendo Switch Online

Volgende week lanceert Nintendo haar eigen online service genaamd Nintendo Switch Online. In het originele bericht lees je onder andere dat je het abonnement moet gaan aanschaffen als je online wilt gamen op de Switch. Het Japanse bedrijf maakt daarentegen een flinke uitzondering.

Fortnite zal gespeeld kunnen worden zónder Switch Online-abonnement. Nintendo stelt in een blogpost nadrukkelijk dat “sommige games, zoals bijvoorbeeld Fortnite, gespeeld kunnen worden zonder Nintendo Switch abonnement.”

Enerzijds is het een ontzettend slimme move van Nintendo om de massa’s aan Fortnite-spelers (die de game waarschijnlijk mede hebben opgepakt omdat de game gratis is) niet met extra kosten op te zadelen. Betalen voor een game is immers van den zotten maar geld neerleggen voor in-game geld om een in-game pakje te kopen is gewoon normaal.

Afgezien van het – toegegeven slimme – verdienmodel van Epic Games’ Battle Royale-game, schiet Nintendo zich anderzijds een beetje in de voet. Een Switch Online-abonnement is immers relatief goedkoop, maar levert het gamebedrijf potentieel al snel miljarden op. Ja, het zal veel gratis spelende gamers uitsluiten maar wanneer je naast Fortnite nog andere Switch-games speelt, zou ik er geen moeite mee hebben om twee tientjes per jaar neer te leggen.

Maar goed, Nintendo zal ongetwijfeld hard en lang hebben nagedacht voordat ze specifiek Fortnite online gratis bleven aanbieden. Lees: Epic Games heeft waarschijnlijk keihard onderhandeld en tijdens die ongezellige vergadering hebben ze vast dit artikel erbij gehaald. ‘Oh jullie willen niet meewerken? Dan lossen we het zelf wel op.’ En daarbij, Nintendo wil natuurlijk ook geen Sony-gate op zich afroepen.

Nu kijken andere game-ontwikkelaars helaas wel verontwaardigd toe hoe zij wel een deel van hun potentiële klanten kwijtraken door Nintendo’s keuze om geld voor de online service te vragen. Als dit maar geen rel gaat ontketenen binnen de community…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *