Vrouw klaagt ouders aan voor online plaatsen kinderfoto’s

Baby
Ouders en internet. Het is soms een niet al te beste combinatie.

Een 18-jarige vrouw uit Oostenrijk (nee, geen Amerika dit keer!) heeft haar ouders aangeklaagd omdat deze zo’n 500 foto’s hebben gedeeld via Facebook van hun toenmalige kleine spruit. Volgens de vrouw zijn de pica’s beschamend en hebben ze een nadelige invloed op haar persoonlijke leven. Zo tonen de foto’s hoe de 18-jarige als klein kind op een potje plast of hoe haar luier wordt verschoond. Waarom je als ouder deze foto’s online wil delen met de wereld is mij een raadsel.

De dame had haar ouders gevraagd om de foto’s offline te halen, maar dit wilden ze niet doen. Haar vader zegt dat hij zelf de plaatjes heeft geschoten en dat het dus zijn recht is om te doen en laten met de foto’s wat hij wil, aldus de meid tegenover The Local.

Het is voor het eerst dat er in Oostenrijk een dergelijke zaak wordt aangespannen. Volgens haar advocaat kan de dame op een financiële compensatie rekenen mocht ze kunnen bewijzen dat de foto’s inderdaad haar persoonlijke leven heeft geschaad. De zaak komt in november voor.

Foto: een willekeurig plaatje van een baby in een wiet kostuum

3 reacties

  1. Terecht. De foto’s zijn, naar ik aanneem, in de privésfeer genomen. Die moeten dus privé blijven. Foto’s geschoten in de openbare ruimte is een ander verhaal. Wat een rare ouders overigens. Als iemand dat toch vraagt dan doe je dat toch? Ik plaats in ieder geval geen foto’s van mijn kinderen op het internet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *