VS beschuldigt Chinese overheid van cyberspionage

Chinese hackers
Het hoge woord is eruit bij de Amerikanen. Het Pentagon heeft China beschuldigd van cyberspionage. Wat voor gevolgen gaat dit hebben?

Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft in een rapport uit de doeken gedaan dat ze het zeer sterke vermoeden hebben dat de Chinese overheid en het Chinese leger aanvallen uitvoeren op computers van de Amerikaanse regering en diverse bedrijven.

“In 2012, numerous computer systems around the world, including those owned by the US government, continued to be targeted for intrusions, some of which appear to be attributable directly to the Chinese government and military”

Indirecte beschuldigingen vlogen al een tijdje over een weer, maar nu staat het dan voor het eerst zwart op wit in een officieel document. Uiteraard is China er als de kippen bij om alles te ontkennen en te zeggen dat er niks aan de hand is.

Beide landen zouden juist beter moeten samenwerken om gezamenlijke vijanden te verslaan. Iets zegt mij trouwens dat de VS naar alle waarschijnlijkheid ook geen heilig boontje is. De Amerikaanse overheid zal ongetwijfeld ook van alles doen om een kijkje in de Chinese cyberkeuken te krijgen.

Een mooi voorbeeld van ‘spionage’ door China is een Chinese oud-medewerker van NASA, die onlangs werd aangehouden. Toen hij op het punt stond te vertrekken naar China had hij ’toevallig’ zijn oude werklaptop nog bij zich. Alle alarmbellen gingen gelijk rinkelen en Amerika was bang dat staatsgeheimen naar China zouden lekken. Uiteindelijk bleek er op de laptop alleen maar porno en wat illegaal gedownloade films te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *