Waarom iPhone-gebruikers niet overstappen op de iPhone X

iPhone X
De high-end smartphone weet bijna een halfjaar na lancering nog steeds niet te overtuigen bij veel huidige iPhone-gebruikers.

Het is een premium toestel, maar daar staat ook een heftig prijskaartje tegenover. De iPhone X is er eentje van de buitencategorie en weet daarom moeilijk de iPhone-doelgroep aan te spreken. Het toestel verkoopt. Echter, berichtgevingen over productieverminderingen doen niet geloven dat de iPhone X niet zo succesvol is als Apple had gehoopt.

Een recent onderzoek onder 1.500 iPhone-gebruikers laat zien waar de problemen zich bevinden. Zo heeft 44 procent van de ondervraagden aangegeven niet te hoeven upgraden, omdat hun huidige iPhone nog prima werkt. Een compliment voor Apple, maar het helpt natuurlijk niet met de verkopen. Aan andere kant laat het zien dat de iPhone X niet hebberig maakt. 31 procent van de ondervraagden geeft aan dat de smartphone te duur is.

8 procent van de ondervraagden geeft aan dat de iPhone X een te groot scherm heeft. Het vlaggenschip komt met een 5,8-inch groot display. 17 procent heeft ‘overige redenen’ aangegeven.

9 reacties

 1. ‘overige redenen’ is een hap uit het scherm toevallig?
  Zou Apple het scherm onder daar waar de camera e.d. zit hebben laten doorlopen en voor de symmetrie aan de onderkant ook een rand (met een vingerafdrukscanner?) dan is het te grote scherm ook minder een probleem
  Mm, volgens mij heb ik zojuist de iPhone 8 beschreven.

 2. Tja, ik vind de iPhone X een mooi toestel. Technisch hoogstaand ook. Maar ruim 1000 euro voor een telefoon en dan daarmee op straat rondlopen? Nee dank u.

  • @healey: mijn auto is veel duurder, rijd ik gewoon mee op straat. Zefls geen hoesje er om heen. Een duur product meenemen op straat is dus niet zo bijzonder. Duizend euro voor een telefoon is anno nu wat veel, het is immers maar een telefoon. Ik snap dat sommigen zo met dat ding vergroeid zijn dat het het allerbelangrijkste in hun leven is, maar gelukkig zijn de meesten nog lang niet zo verknipt.

 3. Randloos design is niet interessant wanneer je er een hoesje om heen wilt hebben. Eigenlijk het hele design wordt te niet gedaan wanneer je er een hoesje omheen wilt hebben. Persoonlijk gaat het mij om IOS.

  • @brutaalaapje: conclusie: weg met die hoesjes. Lelijk en onhandig, allemaal. Probleem alleen is dat we een enorme teruggang hebben gezien in de robuustheid van de telefoons en dat tegerlijktijd de prijs wel flink gestegen is en daarmee de noodzaak het ding te beschermen. Je wilt geen hoesje, maar je moet wel.

 4. Gaat echt gruwelijk slecht met Apple…. staan op punt van failliet gaan lijkt me zo….. oh nee toch niet!

  Toegeven 1100,- euro is meer dan behoorlijk aan de prijs, maar hoe je het ook went of keert het is een geweldige telefoon. En als in september er eentje komt met nagenoeg dezelfde specs maar dan voor 550 dollar dan snap ik dat er de gehoopte rush is uitgebleven.

  Aan de andere kant 7,8 mld …. hmmm best veel geld toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *