Waarom wil Netflix je fysieke data hebben?!

Auteur: , 1 Reactie
Wat wil Netflix van ons

Wat wil Netflix met die gegevens?

Een hele hoop bedrijven moeten de laatste tijd door het slijk vanwege privacyschending (zoals Apple) en Netflix is geen vreemde in deze discussie. Eerder werd de streamingdienst al met Big Brother vergeleken terwijl uit dit artikel blijkt hoe belachelijk veel Netflix over jou en hun content weet. Niet heel gek dus, dat Twitter-gebruiker BetoOnSecutity vraagtekens zet bij een ogenschijnlijk onschuldig verzoekje van Netflix.

Hij vraagt via het sociale medium waarom Netflix toestemming vraagt voor toegang tot de fysieke activiteitendata van Android. Het is immers raar dat Netflix geïnteresseerd is in iets anders dan je kijkgedrag; je locatie zou geen drol uit moeten maken.

In reactie op het verzoek (tegenover TheNextWeb) maakt Netflix het met hun antwoord nog iets duidelijker: “We testen continue om onze gebruikers een betere ervaring te bieden. Dit maakte deel uit van een test om te kijken of we de beeldkwaliteit kunnen verbeteren voor gebruikers die onderweg zijn. Slechts sommige accounts werden betrokken bij de test en we zijn niet van plan om het concept uit te rollen.”

Ok, dus Netflix wil je locatie hebben om te kijken of ze de beeldkwaliteit van iemand in beweging kunnen verbeteren. Dat is leuk en aardig, maar de reden waarom beeldkwaliteit voor iemand die onderweg is fluctueert is omdat hij onderweg is; een toestel heeft continue te maken met nieuwe variabelen. Vooral de aanwezigheid van een zendmast in de buurt bepaalt wat voor kwaliteit een gebruiker kan binnenhalen.

Uiteindelijk legt het miljardenbedrijf verder niet uit wat het idee precies was. Waarschijnlijk dat ze iets probeerden met het bufferen van content maar blijkbaar heeft het opslaan van locatiedata van de gebruiker geen vruchten afgeworpen.

Lees ook: Netflix update: de missende trailer, een grote show en… [video’s]1 reactie

Physical activity is niet je locatie. Netflix meet hiermee of je aan het kijken bent of “Netflix and chill” aan het bedrijven bent, dan is immers de bitrate wat minder van belang.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).