Waarom Zuckerberg zijn geld niet gaf aan goede doelen

Zuckerberg en Chan
Eerder deze week werd bekend dat Facebook CEO Mark Zuckerberg en zijn vrouw Priscilla Chan 99% van hun Facebook aandelen gingen stoppen in een ‘eigen’ goed doel: het Chan-Zuckerberg Initiative. Mark legt nu uit waarom.

Veel mensen reageerden verbaasd op de actie. Waarom een eigen stichting beginnen en niet gewoon verschillende goede doelen steunen? In een Facebook-post legt Zuckerberg uit dat zijn stichting een Limited Liability Company is (LLC). Dit zorgt ervoor dat de familie geen belastingvoordeel geniet door aandelen over te boeken op het Chan-Zuckerberg Initiative.

Hiermee wil Zuckerberg aantonen dat hij het niet voor het geld doet. Met het initiatief kunnen Mark en Priscilla zelf organisaties uitkiezen om te steunen. In het Facebook-bericht wordt al gesproken over verschillende projecten. Zo komt het schonere energieplan van Gates ter sprake, maar ook overheidstakken worden gesteund. Als voorbeeld wordt het CDC en het San Francisco ziekenhuis genoemd. Nieuwe projecten zullen worden aangekondigd op de Chan Zuckerberg Initiative Facebook pagina.

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *