Wat gebeurt er met mobiele data die je niet gebruikt?

Wat gebeurt er met mobiele data dat je niet gebruikt?
Bij de meeste telecombedrijven kun je ongebruikte MB’s niet meenemen naar de volgende maand. Wat gebeurt er eigenlijk mee?

Het is niet alleen een dingetje hier, maar ook aan de andere kant van de wereld speelt de vraag. Het Nieuw-Zeelandse 2Degrees Mobile heeft door middel van een grappige commercial duidelijk gemaakt dat er werkelijk niets mee gedaan wordt. De MB’s worden ‘afgenomen’ en de volgende maand kun je weer dokken voor nieuwe data.

Schop je zelf tegen dit probleem aan dan is het goed om eens naar je abonnement te kijken. Hou je iedere maand enkele MB’s over of zijn dit er honderden? Mocht dit laatste het geval zijn dan kun je overwegen om het abbo bij te stellen om wat geld te besparen.

Het meenemen van data is een zeldzaamheid onder Nederlandse telecombedrijven. Overgebleven belminuten en SMS’jes meenemen zijn geen probleem, maar het meenemen van MB’s is vaak niet mogelijk. Sinds vorig jaar is het bij Telfort wel mogelijk om je data tot drie maanden mee te nemen.

[gv data=”yFBUMLsB6As”][/gv]

6 reacties

  1. Tja, het is legale diefstal maar what else is new …

    Je abo bijstellen ?? Ja mispoes, je kan altijd omhoog schalen bij de meesten maar minder nemen dan in het contract staat kan je gerust vergeten en gaat dus NIET werken.

    Vroeger naaide ze je op de belminuten (ipv bellen per seconde) en de softerig dure smsjes, en vandaag de dag is het enige wat nog boeit data, en daar pakken ze je dan ook op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *