Wat is Google van plan met deze bizarre URL?

Wat is Google van plan met deze bizarre URL?
De overgang van Google naar Alphabet is inmiddels in volle gang, maar de zoekgigant is nog volop bezig met het vinden van de beste URL voor zijn website.

Alphabet was in eerste instantie terug te vinden onder ABC.xyz, maar in die URL missen natuurlijk twintig letters van het alfabet. Google heeft er dan ook voor gekozen om een website te registreren die de nieuwe bedrijfsnaam wel eer aan doet: www.abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.com. Inderdaad, zie dat maar eens zonder tikfouten in te voeren.

De URL was al sinds 1999 in handen van een privépersoon, maar is nu overgenomen door Google. Het bedrijf wilde niet zeggen hoeveel er voor de overname is betaald. “We vonden dat er toch wat letters misten in ABC.xyz, dus we hebben het nu goed aangepakt”, aldus een woordvoerder van Google. Re/code gaat er echter vanuit dat Google de URL met een andere reden heeft gekocht, want ook de concurrentie had ‘m natuurlijk kunnen registreren.

Abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.com verwijst op dit moment nog niet naar een actieve website, maar daar zal ongetwijfeld snel verandering in komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *