Wat je moet weten over het nieuwe ColorOS 7 van OPPO

Wat je moet weten over het nieuwe ColorOS 7 van OPPO
Volgend jaar is het zover. Nu ben je alvast op de hoogte.

In het begin van 2020 lanceert OPPO het nieuwe ColorOS 7. Dit is de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem van het Chinese techbedrijf. ColorOS 7 brengt een aantal vernieuwingen met zich mee voor diverse smartphones van het merk. In dit artikel behandelen we de belangrijkste aspecten.

Het feit dat ColorOS 7 komt is überhaupt nieuws, want het is voor het eerst dat OPPO zijn Android-gebaseerde besturingssysteem buiten China lanceert. Het uiterlijk van het OS omschrijft het merk als het Infinite Design. Dit staat voor een simplistisch design met een eenvoudige gebruikersinterface. Pictogrammen op het OS kunnen aangepast worden en zoals je van een modern OS mag verwachten heb je de beschikking tot Dark Mode.

Met ColorOS 7 is het mogelijk om dynamische achtergronden in te stellen die met de tijd rouleren of kunnen worden veranderd met een swipe-beweging. Verder zijn er nieuwe animaties voor het opladen, het weer en het verwijderen van apps. Voor ColorOS heeft OPPO samengewerkt met het Deense audio-ontwerpbedrijf Epic Sound om het algehele geluidssysteem te upgraden. De nieuwe geluidseffecten zijn gebaseerd op natuurgeluiden en moeten voor een prettig aan te horen sound zorgen.

OPPO heeft daarnaast het OS geoptimaliseerd zodat het sneller werkt. Met oFas kan de cache vooraf geladen worden zodat apps sneller openen en opstarten en zo zijn er nog een aantal verbeteringen.

Andere nieuwigheden met ColorOS 7 zijn de introductie van AI Beautification 2.0 voor mooiere selfies en Ultra Night Mode voor betere foto’s in het donker.

OPPO’s ColorOS 7 verschijnt in het eerste kwartaal van 2020 op de Reno2. Vanaf het tweede kwartaal zal de update ook beschikbaar zijn voor de Reno, Reno 10x Zoom, Reno Z, Reno2Z, RX17 Pro, Find X en de Find X Lamborghini. De OPPO A9 2020, A5 2020, R15 en R15 Pro zullen de update ondersteunen vanaf het derde kwartaal.

Lees ook: OPPO Reno2: wat krijg je voor 499 euro? (review)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *